local-stats-pixel fb-conv-api

NASA šokē84

386 10

NASA zinātnieki šī gada 11. augustā beidzot ir izdarījuši to- ko vēlējās izdarīt jau kopš brīža kad tika iekarots kosmoss, un veiksmīgi kosmosā tika nogādāts krievu astronauts Yuri Gagarin.

Pateicoties izcilā fiziķa Albert Einstein teorijām par "wormholes" un musdienu ģeneālajam zinātniekam Stephen Hawkins teorētiskajām šī projekta koncepcijām, beidzot ir tīri teoretiski un praktiski izanalizēts tas kā šo pārdrošo ideju pārvērst realitātē. Šo ideju lieliski apstiprina lielais hadronu paatrinātājs kurš jau pilnā jaudā darbojas un spēj cilvēkiem sniegt tik svarīgos un lidz šim nenoskaidrotos kosmosa noslēpumus.

Ja kāds vel nezin kas ir wormholes, tad es paskaidrošu pavisam īsi, elementāri un saprotami. Wormholes ir vai nu dabīgā vidā (nu jau tiri teorētiski to var izdarīt māksligi) izveidojušies melnie caurumi kosmosā kuri spēj iesūkt sevī iekšā pat milzīgas zvaigznes un pat gaisma ir bezspeciga un nespej no tiem izkļūt. Un jau 8 gadus atpakaļ tika izvirzita teorija ka ja divi šādi melnie caurumi atrastos ar centru viens otram pteti tad butu iespejams šķērsot milzīgas kosmosa teritorijas ļoti īsā laikā. 

Ar kosmosa kuģi no zemes lidz marsam jalida 6 meneši, bet ja būtu abos galos šie wormholes tad to varetu burtiski paris sekunžu laikā

Wormholes ir ka makslīgi portāli caur kuriem cilveki var veikt milzu attalumus. 

Musdienu atrakais cilveces raditais mehanisms ir Voyager1 kurš spēj parvietoties ar atrumu 17km/sekundē, bet tas nav pilotejams aparats bet gan robots kurš klausa cilvēku komandas. 

No musu skatu punkta tuvākā saulei līdzīgā zvaigzne ir Alfa Centuri, un pavisam iespejams ka ap šo zvaigzni rinķo lidzīgas planētas kā zeme un ka tur iespējams dzīvo saprātīgas būtnes. Bet diemžēl lidz sim to nav iespējams izpētīt jo lielākie teleskopi nespej ieraudzit tik mazas planetas ka zeme, tie knapi pamana tadas planetas kā Jupiters. Un lidz ar to teoriju ka pie šīs zvaigznes varētu but apdzivota planēta- ir neiespējami uzzināt. Un attalums ir parak liels lai uz turieni sutitu cilveces tehniku, jo pat ar tadu atrumu ar kadu parvietojas Voyager1 vajadzētu 20 000 gadus lai lidz turienei nokļūtu. Bet ja izdosies musdienu lielākais eksperiments ar wormholes tad lidz turienei varetu nokļūt paris minušu laikā!

Lai uztaisiti mākslīgu melno caurumu ir vajadzīgs kosmosā radīt 10-20 kodolsprādzienus ap kuriem ir izveidots mākslīgs magnētiskais lauks, tā rezultātā melnā materija spētu aprīt elektronu impulsus un izveidotos tāds kā atvars kurš uztaisītu "shortcut" uz citu melno caurumu.

Bet ir viena problēma- nebus gluži tā ka ja izdosies uztaisit šo projektu ka mes varesim ceļot uz jebkuru vietu kosmosā. To kā uztaisīt wormhole šajā galā nu jau ir zināms, bet mes nevaram to pašu izdarīt otrā galā uz kurieni mes velamies ceļot, lidz ar to palīgā nāks māte daba un mes varesim ceļot tikai uz turieni kur jau ir izveidojušies dabiigie melnie caurumi. Tatad par musu izveidoto iekšā, bet par dabigi izveioto arā.

Ir jadoma ari par tehniku jo parasti kosmosa kugi ir par neizturigu shada veida celojumiem. Visticamakais ka pirmie eksperimenti tiks taisiti tikai ar nanotehnologijam.


Šo avanturisko projektu ir planots sakt 2011 gada beigās vai 2012 gada sākumā, un tas prasīs apmeram 4 gadus kamēr viss tiks pabeigts. Un kass zin, iespejams jau 2016 gadā mes beidzot vaigā varēsim skatit daudz attistitaku civilizāciju par mums.

 

Luk ari paris bildes!

Reklāma
Reklāma
386 10 84 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 84

0/2000

nevajag dirsties ,ja tas patiesam izdosies tad tas bus ierakstits ar trekniem burtiem vestures gramatas !

Un ka jus smejas par nasu tagad tapat cilveki nirdza par nosterdamu ,kad vins teica ,kad bus kastes ar kustigam bilditem taja (TV) !

12 0 atbildēt
dea avatarsdea

Lai uztaisiti mākslīgu melno caurumu ir vajadzīgs kosmosā radīt 10-20 kodolsprādzienus ap kuriem ir izveidots mākslīgs magnētiskais lauks - Nezinu, tas liekas baisi. Tikpat labi viss var aizet šķērsām un visa mūsu galaktika aizies pa burbuli.. Kaut kā nepatīk man šādi ārprātīgi eksperimenti..

10 0 atbildēt

un ja mes aizcelosim uz citam planetam kur dzivo netik attistitas butness ka mes ?

tad vini sauks mus par NLO :D

8 0 atbildēt

uztaisiisu sev malno caurumu mājā un otru veikalā lai vienmēr paspētu iepirkties lidz 22:00 :D

8 0 atbildēt

Ummm.....a vaitad no melnā cauruma gadījumā NEvarēja izkļūt, tad tā dīvaini sanāks, jo būs kosmosa kuģis pa vidu abiem caurumiem un būs nekurienē pa vidu starp abiem caurumiem...

 

tad vēl nesen līdzīgi kā no vienas mūltenes, izskanēja doma, ka iekš katra melnā cauruma esot visums, un iespējams ka mēs atrodoties melnajā caurumā....

 

Karoč-viens ūber milzīgs kaķa murgs, jo tās ir kāda pasaciņas, jo Nav melu, jo nav patiesības, kā viens gudrs vīrs rakstījis.....Neko nevar uztvert par patiesību un neko nevar uztvert par meliem, jo nav īsti reāla punkta no kura sākt, vis ir izdomāts..neviens jau nezin vai tiešām 2+2=4, tas jau ir pieņems tikai....

6 1 atbildēt

Un tagad stāsti, kur tu šito informāciju rāvi?

5 0 atbildēt

vini tai nasaa parak daudz piipe laikam!

4 0 atbildēt

Idejas, idejas.

Arī pirms 10 gadiem cilvēki domāja, ka mēs, 2010. gadā,  paŗvietosimies ar lidojošām mašinām.

3 0 atbildēt

jēēj, varbū es piedžīvošu redzēt īstus citplanētiešus! :)

3 0 atbildēt

Bet blackhole jābūt vismaz 3 gaismas gadu attālumā ja ne vēl vairāk,lai būtu droši.Jautājums ,kā to panāks?Ja būs tuvāk,tas iznīcinās visu saules sistēmu,ar visiem asteroīdiem un komētām ieskaitot.emotion

4 1 atbildēt

Jā, labāk lai iestājas velreiz vidusslaiki, un sākam dedzināt visus uz sārtiem kas pasaka kko tādu ko jūsu aprobežotā smadzenīte nespēj sagr*t. :))

4 1 atbildēt

atbildot uz Obsis komentāru " Laikam jau fizika skolaa nav bijusi stipraa p... " ja tu atcerētos to savu fizikas stundu, tad zinātu, ka melnajā caurumā neko līdz miljardiem nespiež, bet gravitācijas atšķirību dēļ sarauj gabalos vai izstiepj atomu virtenēs.

nez kā NASA palaidusi garām, ka LV dzīvo tik daudz gaišo prātu un vēl nav konsultējusies te ne ar vienu?

2 0 atbildēt

tik nežēlīgi interesē visas šīs lietas + :)

2 0 atbildēt

2012gada decembris tuvojas :D:D:D zemes tuvumaa izveidosim melno caurumu un VOILA!!! kaads izsleedza gaismu

2 0 atbildēt

Tiešām jauki. Vismaz tagad ir skaidrs, kāpēc 12ā gada beigās iesim bojā. :D Laikam jau maijiem bija taisnība. :D

2 0 atbildēt

Es ceru ka 6is projekts netiks īstenots 2012. gada beigās :D:D

2 0 atbildēt

jā, tiešām, kodolsprādzieni ir vnk ģeniāla ideja..

2 0 atbildēt

Tādas tārp ejas dabīgi pastāv tikai Teorētiski jo redzējis tās nav neviens....

A melnais caurums ir melnais caurums pēc teorijas no tā nekas nevar izkļūt ārā pat gaisma ne...... Uzskatu ka tārpeja un melnais caurums ir 2 dažādas lietas.

Lai radītu tehnoloģijas kas musm ļautu kaut mēģināt šo teoriju pārbaudīt vēl jāpaiet daudziem gadiem.

1 0 atbildēt

lai NASA mani uz kosmosu suta

1 0 atbildēt

Man šķiet pārāk riskanti,bet zinātniekiem labāk zināt.emotion

2 1 atbildēt
« 1  2  3  4 »