local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienās visi domā ka WiFi ir pakalpojums, bet kā ir patiesībā …0

No pakalpojuma sniedzēja Jūs saņemat interneta pakalpojumu, nevis WiFi vai kā to dēvē latviski - bezvadu internetu ( ja vien tas nav atrunāts līgumā), daudzi ISP (interneta pakalpojumu sniedzēji) saviem klientiem, pēc viņu vēlmēm, uzstāda bezvadu raidītājus (tiek uzskatīts par normu, jo tagad taču ir 21. gadsimts). Jā, protams, rūteri tiek uzstādīti, taču ar standarta konfigurāciju, jo tehniķis kurš ievelk vadus tikai retos gadījumos būs speciālists WiFi. Šādus pakalpojuma ierīkotājus uzņemumi nevar vai neuzskata par vajadzīgu algot, tāpēc ieteiktu visiem tiem kuri izmanto WiFi to uzskatīt nevis par Jūsu tiesībām, bet provaidera piešķirtu privilēģiju, kuru varat izmantot ar visprastāko konfigurāciju. Video redzams cik vienkārši un ātri tiek uzlauzti rūteri, kuri ir tikuši konfigurēti pēc vienotā standarta - to dara speciālisti kuri nav informēti par rūteru ievainojamību un kā to novērst.

Pirms 6 mēnešiem šī programma tika testēta Lattelecom tīklā. Lattelecom drošibas ekspertiem tika paziņots par maršrutētāju ievainojamību. Pirms mēneša noskanējot Lattelecom tīklu bija iespējams iegūt bezvadu raidītāju paroles katram 4, tad tagad šādu “uzlaužamu” iekārtu ir labi ja katram 1000 abonentam, kas apzīmē to, ka ar šo problēmu ir iespējams cīnīties un pasargāt savus datus. Citiem interneta servisa provaideriem, piemēram, dautcom, baltkom, Elektrons K, Ostkom “ievainojamo” rūteru skaits nav sarucis, bet drīzāk pat pieaudzis, kas nav vērtējami ar plusa zīmi. (šīs “uzlaušanas” lietas neiesakām apgūt un mācīties, jo var sanākt problēmas ar likumsargiem, kas nevienā no gadījumiem nesagādās Jums patīkamas sajūtas. Mūsu kopiena ir “whitehat”, jeb baltās cepurītes, kas ziņo par ievainojamību, bet neizmanto to savā labā)

Šī raksta mērķis nav aicināt nolinčot Jūsu interneta pakalpojumu sniedzēju, bet vēlamies, lai Jūs pievērstu uzmanību, ka tāpat kā jebkurā citā dzīves jomā Jums pašiem ir jarūpējas par savu un līdzcilvēku drošibu.

Video materiālā vizuāli tiek nodemonstrēts kā jebkurš cilvēks bez zināšanam, bet ar ierīci, kurai ir WiFi var piekļut Jūsu rūterim, ja to ir uzstādījis speciālists bez padziļinātām zināšanām WiFi darbībā. Ja pamanāt, ka kāda lapa, it sevišķi, internetbankas vai jebkura cita, kur ir norādīti Jūsu dati, nestrādā korekti(pārlādējas, pārslēdzas uz citām sadaļām nekā esat norādījis utt.), aiciniet datorspeciālistu, jo zvanīt interneta provaiderim nav jēgas. Interneta pakalpojuma sniedzējs Jūsu pieslēgumu nespēs pilnībā pasargāt, jo ierīce(rūteris) atrodas pie Jums un tieši Jums ir nepieciešams nodrošināt tā sekmīgu darbību. Ja Jums nav zināmi uzticami datorspeciālisti, tad droši varat jautāt šīs grupas adminiem. Mēs ieteiksim labāko risinājumu un palīdzēsim Jums būt droša interneta apskautam jebkurā sava mājas/dzīvokļa stūrī.
Ja vēlies būt eksperts WiFi jomā, tad jautā adminiem, parbaudīsim vai atbilsti eksperta līmenim - ja spēsi par tādu būt, tad ieteiksim citiem un Tu varēsi īstenot šīs grupas pamatideju.

26 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000