local-stats-pixel fb-conv-api

Multimiljonārs Dmitrijs Itskovs plāno dzīvot mūžīgi, augšupielādējot savu person1

29 0

Ar naudu var nopirkt visu, arī nemirstību - tā var secināt pēc Krievijas multimiljonāra Dmitrija Itskova (Dmitry Itskov) ievērojamā projekta, kur viņš cenšas izveidot cilvēku, kas nekad nemirtu.

WEB uzņēmējs Dmitrijs Itskovs aktīvi darbojas savā izveidotajā “2045 Initiative” projektā, kas ir ambiciozs eksperiments, lai 30 gadu laikā izveidotu tādu robotu, kurā būtu iespējams saglabāt cilvēka personību. Zinātnieku grupa, kas pēta neironus, robotu izstrādātāji un apziņas pētnieki uzsver, ka viņi var izveidot tādu mašīnu jeb androīdu, kurā varētu augšupielādēt kāda cilvēka personību.

Itskova kungs šīm mērķim ir atveltījis veselu 1 miljardu mārciņu Maskavas kompānijai, kurā strādā 30 Krievijas zinātnieki, un kuru viņš nepārtraukti finansiāli atbalsta. “Daži zinātnieki šo procesu sauc par augšupielādi, taču citi to dēvē par prāta pārnesi, taču es to vēlētos nosaukt par personības maiņu”, tā izteicās Dmitrijs Itskovs.

Viņi uzskata, ka robots varētu saglabāt cilvēka domas un jūtas, jo smadzeņu darbība līdzinās datora darbībai. Tas, iespējams, varētu pat izdoties, ja augšupielādētu digitālu cilvēka smadzeņu versiju androīdā - efektīvi atsāknējot personas prātu, kas izveidotu cilvēkam līdzīgu robotisku kopiju. Vai arī brīdī, kad tiks īstenota attiecīga tehnoloģija - izmantos hologramu ar pilnu cilvēka personību.

Dmitrijs Itskovs, kurš savos 35 gados ir nopelnījis veselu bagātību no savas mēdiju firmas “New Media Stars” uzsver, ka noteikti notiks. Turklāt viņš trešdien BBC Horizon pauda: ”Ja nekur nepastāv nemirstības tehnoloģija, tad es turpmāko 35 gadu laikā būšu tai saulē”.

Patlaban projekta pirmais solis ir izveidot robotu, kuru varētu kontrolēt ar prātu. Tiek arī uzņemta dokumentālā filma saistībā ar šo lietu, kā rezultātā komanda speciāli brauc uz Kaliforniju, kur dzīvo kāds diemžēl paralizēts vīrs - Ēriks Sorto (Eric Sorto), kas tika 21 gada vecumā sašauts un pilnībā paralizēts. Taču tagad šis cilvēks kontrolē robotu rokas ar savu prāta palīdzību, pasakoties sensoriem, kas ir implementēti viņa smadzenēs.

“Mans lielākais mērķis ir panākt, ka ir iespējams cilvēka personību pārcelt mākslīgajā vadītājā”, tā izteicās Itskovs “The Sunday Times”.

Tehnoloģijas attīstās ik mirkli, kas ļauj cilvēkam īstenot brīžiem pat prātā neaptveramas lietas. Protams, ka lielākā daļa tehnoloģiskie atklājumi ir palīdzējuši cilvēkiem dzīvē, kuriem nav paveicies. Taču censties izmainīt daba likumus, manuprāt, nav tas labākais virziens, kurā doties.

29 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

ehh, šie cilvēki vēl ilgi kā mušas sitīsies gar stiklu, kamēr sapratīs, ka ne jau pašās smadzenēs slēpjās noslēpums un ka smadzenes ir tikai BLAKUS PRODUKTS daudz dziļākiem procesiem.

2 0 atbildēt