local-stats-pixel fb-conv-api

Mangāna Heptoksīds1

44 0

Kas notiek, kad savieno koncentrētu sērskābi un kālija permanganātu! Sprādziens nav jaudīgs, bet ir skaists! :)

Video tiek sajaukti aptuveni 70g kālija permanganāta ar aptuveni 100ml koncentrētas sērskābes. reakcijā veidojas permangāna skābi, kas tiek dehidrēta un veido mangāna heptoksīdu.

Mangāna heptoksīds ir ļoti spēcīgs oksidētājs un nestabila viela. Temperatūrā virs 55 grādiem šī viela pārtop par potencionāli bīstamu sprāgstvielu, vēl jo vairāk, jo peld koncentrētā sērskābē, kas sprādziena brīdī izšķakstās uz visām iespējamajām pusēm! Eksploziju aktivizē trieciens vai arī organisks degošs materiāls, kas šajā gadījumā arī tika izmantots. Stāvēju diez gan patālu, tāpēc srunguļu mešana bija tāda, kada tā bija, bet nu - galu galā izdevās!

Šādā apjomā eksperimentus parasti neveic visu iepriekšminēto apstākļu dēļ, tieši tāpēc es nolēmu to izdarīt. Parasti šī viela ir nevēlams blakusprodukts citām reakcijām. nevēlams un bīstams, jo viela ir var būt neprognozējama.

Tiesa gan steidzos, tāpēc neatlika laika pādomāt eksperimenta norisi, taču neteikšu, ka eksperiments izdevās slikti. Noteikti var labāk, kas arī tuvākajā laikā tiks darīts!

Šajā videoklipā pieļautās kļūdas: kālija permanganats ir pārāk rupjšs (To vajadzētu samalt pulverī) un skābe tika uzlieta kristāliem, tāpēc vielas nesamaisījas pietiekami labi (par pēcāku maisīšanu labāk pat nedomāt, jo maisījums var eksplodēt!)

Brīdinu, ka šo nevajadzētu atkārtot, jo tas ir ļoti bīstami!

Patīkamu skatīšanos!

https://lv.wikipedia.org/wiki/Mang%C4%81na_(VII)_oks%C4%ABds



44 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt