local-stats-pixel fb-conv-api

Domino robots Jaunzēlandē cilvēkiem piegādās picas2

15 0

Kompānija "Domino" ir izstrādājuši, iespējams, patlaban labāko robotikas pielietojumu - drošu un neapdraudētu picas piegādāšanu cilvēkiem. Kā kompānija apgalvo, tad šis robots ir pirmais pasaulē, kas dara kaut ko tādu.

Kompānija Jaunzēlandē testē robotu - picas piegādātāju, kas zināms kā Domino's Robotic Unit (DRU). Robots ir aptuveni 90 centimetru garš un aprīkots ar bateriju. Tai ir speciāls uzkarsēts nodalījums, kurā var glabāt pat līdz 10 picām. Turklāt robots ir automatizēts (self-driving), proti - robots pats pārvietojas bez cilvēka klātbūtnes no punkta A līdz punktam B ar ātrumu 20 kilometri stundā.

Robots izmanto speciālus sensorus, lai izvairītos no šķēršļiem ceļa laikā, tādējādi nodrošinot picas piegādāšanu bez problēmām. Piedevām picu pasūtītājam tiek izsniegts speciāls kods, ar kā palīdzību varēs atvērt robota picas nodalījumu un saņemt savu gaidīto maltīti. Kods ir domāts drošībai, lai ceļa laikā kāds zaglis nepamanās šos produktus nozagt.

Robota dizains ir veidots tā, lai tas spētu pārvietoties gan uz ceļa, gan uz ietvēm, kā arī lai pats atgrieztos atpakaļ veikalā - sevi uzlādējot, tādējādi sagatavojoties apkalpot nākamos pircējus.

"DRU izskatās pēc mīļiem robotiem, un mēs esam pārliecināti, ka kādu dienu tie kļūs par neatņemamu daļu no Domino ģimenes", stāsta Jaunzēlandes ģenerāldirektors Skots Bušs (Scott Bush). "Tas ir ceļš uz nākotni un mēs turpināsim darbu pie tā attīstīšanās."

Domino un Jaunzēlandes valdība jau strādā pie tā, lai oficiāli ieviestu šādu automātisko braukšanas ierīci satiksmē, pielāgojot dažādus noteikumus - par ko valdība turpina diskutēt.

Pagājušā gada novembrī kompānija izstrādāja speciālu ierīci - fizisku pogu, ar kuras palīdzību klienti var pasūtīt picas. Kā tas darbojas - pavisam vienkārši: ierīces poga sinhronizējas ar viedtālruni, izmantojot Bluetooth un tam vajadzīgo aplikāciju, kā rezultātā tā nodrošina automātisku pasūtījuma veikšanu.

Jāpiebilst, ka kompānija rīkos konkursu, lai izvēlētos vienu no faniem, kas saņems noteiktu daudzumu šādas Easy Order pogas. Sīkāka informācija par šo konkursu tiks atklāta decembrī. Taču pārējiem būs iespēja veikt picas sūtījumu digitāli - Easy Order pogas versijā Domino aplikācijā, lai klienti varētu pasūtīt savu iecienītāko picu vienalga kur un kad viņi to vēlas.

15 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Latvijā, tādu kāds ar kāju sasistu un nozagtu lūžņus. 

1 0 atbildēt