local-stats-pixel

Dižākie 19. gs. izgudrojumi.12

128 1

 

      Lai gan mēs bieži vien iedomājamies, ka 20. gadsimts bija laikmets, kurā notika visvairāk sasniegumu tehnoloģijā un zinātnē, daudzi bieži vien aizmirst ievērojamo attīstību, kas nāca vēl no iepriekšējā gadsimta. Ir arī svarīgi atzīt, ka šie izgudrojumi lika pamatus bezprecedenta tehnoloģiskajam pieaugumam 20.gadsimtā, bez kuras mēs joprojām pārvietotos zirgu vilktā ekipāžā, un lasītu grāmatas petrolejas lampas gaismā. Kādi bija šie izgudrojumi? Šeit ir desmit lielākie izgudrojumi/atklājumi deviņpadsmitajā gadsimtā (nav sakārtoti pēc nozīmīguma), un ko tie nozīmē mums šodien.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
128 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://toptenz.net
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000

Super raksts! emotion Viens no maniem nedēļas favorītiem :)

6 0 atbildēt
DmS avatarsDmS

šie nenoliedzami ir svarīgi izkudrojumi un ir pamatu pamati mūsu ikdienai

1 0 atbildēt

nu par pedejo ganI bullcraps, tur tapat vajaadzeeaj darba speeku...

atceros vienaa no illustreetaaas zinaatnes numuriem bijas rakstinjsh par postu uz shajaas ruupniicaas straadaajoshajaam mazgadigajam straadnieceem- deformeetas kaajas, mugurkauls, sabeigtas plaushas.

labaak tie vergi butu tur straadaajushi- vinji tak lieli un speeciigi.

1 0 atbildēt

Thomas Edisons bija debīls egoists, patentu zaglis un vienkārši alkatīgs biznesmenis. Viņš arī teica ka maiņstrāva (tā ko mēs lietojam) nekad netiks ieviesta. Viņš arī lika sprunguļus Teslam riteņos lai kavētu maiņstrāvas popurarizēsanu. Ļoti apšaubu ka spūldze ir viņa izgudrojums.

1 0 atbildēt

heeheee, Žēl ka Laika m. tik nedavilka.

1 0 atbildēt

Visa aizsākumi ;) labs raksts +

0 0 atbildēt

pissuni

0 0 atbildēt