local-stats-pixel fb-conv-api

Coca Cola7

46 0

Coca-Cola ([ko.ka.ko.la]) ir bezalkoholisks, gāzēts dzēriens, kurš tiek pārdots veikalos, restorānos un tirdzniecības automātos. Kokakola ir vispopulārākais atspirdzinošais dzēriens pasaulē, un katru dienu to lieto simtiem miljoniem cilvēku visā pasaulē. Pazīstamā pudeles forma un dzēriena logo ir kļuvuši par vislabāk atpazītajiem tirdzniecības simboliem pasaulē. Kokakolu var nopirkt 135 valstīs, tostarp vistrūcīgākajos reģionos, kur to uzskata par progresa un labklājības simbolu. Ik dienu pasaulē tiek izdzerti aptuveni 240 miljonus pudeļu. The Coca-Cola Company zīmols, kurš 2006. gada bija pats dārgākais zīmols pasaulē, ir viens no populārākajiem un atpazīstamākajiem pasaulē, turklāt kompānija apgalvo, ka dzēriens tiek pārdots vairāk kā 200 pasaules valstīs. Dzēriens tiek ražots Atlantā (Džordžijas štatā, ASV) bāzētā kompānija un pasaulē šis dzēriens ir pazīstams arī kā Coke vai Cola. Interesanti, ka Coca-Cola dzērienu pati kompānija neražo, tā ražo koncentrātu, kurš tālāk tiek pārdots licencētām kompānijām, kuras tālāk ražo šo dzērienu.

Pēdējā laikā arvien biežāk tiek runāts par to, vai kokakolas lietošana ir droša veselībai un vai šis dzēriens ir pilnvērtīga uzturviela veselam cilvēka organismam. Pastāv vairāki dažādi viedokļi par šo jautājumu. Oficiāli nav noskaidrots, ka kokakola atstāj jebkādu specifisku negatīvu ietekmi uz organismu. Kopumā dzēriena ietekme uz veselību neatšķiras no līdzīgiem analoģiskiem produktiem. Spēcīgi gāzētus dzērienus nav ieteicams lietot cilvēkiem, kas cieš no kuņģa vai zarnu trakta saslimšanām (akūta un hroniska gastrīta gadījumā, tai skaitā arī ar paaugstinātu kuņģa sekrēciju, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas slimību, kā arī ar zarnu trakta traucējumiem,aizkuņga dziedera saslimšanām un citiem gremošanas sistēmas traucējumiem.

Gāzētais ūdens izsauc caureju un pie pastāvīgas lietošanas var novest pie pankreatīta. Ortofosforskābes, kas atrodas kokakolā, pārmērīga nonākšana organismā, var izsaukt kalcija deficītu un urīnceļu saslimšanas.

Ilgstoši lietojot kokakolu, var izpausties alerģija pret tās komponentiem (tai skaitā nātrene), kura turas līdz 4 nedēļām, jo padziļinās kalcija nepietiekamība organismā.

Kokakola labi noņem rūsu.
To lieto arī , lai izskalotu asins traipus.

Ja pudelē ar mazkaloriju kokakolu (Diet Coke) iemet piparmētru Mentos konfekti, tā sāk putot un ar strūklu izšļācas no pudeles. Tas notiek tāpēc, ka Mentos porās aktīvi veidojas ogļskābās gāzes burbulīši.
Ir dažādi kokakolas veidi.:....


46 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

ja, tik kur latvija palika kola ar ķiršiem? un bija jau vel daudz labas pudeles un bundžiņas.

0 0 atbildēt

a kur ta parastā CocaCola Light un diet coke? bet par rakstu +

0 0 atbildēt

emotion mmm kola:)

0 0 atbildēt

njā, es labprāt gribētu kolu ar ķiršiem, zel, ka vairs nav. :(

0 0 atbildēt

gribētu pagaršot Coca-cola Citra  emotion

0 0 atbildēt

Par rakstu +

Gribētos uzzināt par kolas izcelsmi un to, ko pozitīvu šis dzēriens dara :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt