local-stats-pixel fb-conv-api

Astrofotogrāfēšana5

139 0

Sveiki sen nemanītie, nejauši caur grāmatģīmi sanāca te pēc ilgāka brīža iegriezties, aplūkoju, ko te esmu darijis, apdomājos, un izdomāju "uzcept" rakstu par savu nu jaukādu laiku esošo hobiju - astronomiju, precīzāk novērojumiem, un visbeidzot fotografēšanu.

Teleskops man jau kādu laiku ir (no 2009. gada) redzējis ar aci arī esmu daudz ko, protams vienmēr pietrūkst tumšas debesis, jo mūsdienās ir ļoti grūti atrast vietu bez gaismas piesārņojumiem. bildēt ar šo to esmu mēģinājis, betnu par cik teleskops nebij tam domāts, statīvs ne tik, tad nu apmierinājos ar to kas sanāca.

Līdz pirms nu jau tieši gada, sanāca nedaudz sabiezēt un iegādāties labu statīvu ar sekošanu, tad nu lūk rezultāti arī pavisam citādi. (bez statīva bildes ir galerijās, nez kapēc nevar novilkt, no kompja ar padzēstas :)) ko dod statīvs - ja pareizi iestatīts (vajadzēja apmēram 4 mēnešus lai izkostu) viņš seko līdzi konkrētiem objektiem, attiecīgi ar kamerai var uzlikt 30 sekundes ekspozīcijas laiku (var vairāk, bet tad jāiegādājās daudzas lietas apmēram 3k ēriku vērtībā) un uzņemt krietni vien labākas bildes ar mazāku ISO, augstāku izšķirtspēju. (pirms tam maksimums bija 1.3 sekundes)

Protams kad ar vienu bildi nepietiek, vajag pēc iespējas vairāk + kalibrācijas faili, kas noņem troksni, izlīdzina kadru, noņem sensora pikseļu gļukus. Labas bildes parasti tiek uzņemtas ar kopējo ekspozīcijas laiku sākot no manuprāt 4. stundām līdz - cik gribi. manā gadijumā ir ierobežojums - pirmais, 30 sekundes kadrs (30mb uz cietņa), otrais nav jēgas krāmēt kopā vairāk par 300 kadriem, kvalitāte neuzlabojas, trešais, cietnis jau ar bildēm piedirsts.. (pēc ziemīšiem atvedīšu savu terabaitu, varēs atkal krāmēt pāris nedēļas). 4. par cik nav mājās, dators, ko ieguvu ir tāds ne pārāk stabils. (bilžu stakošana aizņem daudz laika - ar šo datoru 300 kadri + 300 kalbirācijas kadri = 5h) bet nu manuprāt ar 30 sekundēm pagaidām pietiekās ! :)

Baudam rezultātus !! :)

p.s. atvainojos par kļūdām, dāņu klabene, savādāki burti + space bar reizēm nenostrādā.

p.s.p.s. atvainojos ka tik maz bildes, rudenī reti kad dabon kādu skaidru nakti, uz ziemu cerams būs vairāk, un labākas! :)

139 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Labi sanacis.

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Tumša bilde šajā jomā, bet ir labi...
2 0 atbildēt
Pēc tava teksta autor sanāk, ka fotkas ir rediģētas, es pareizi tevi saprotu? Ja tā, tad es labprāt apskatītu arī oriģinālās bildes. Tu varētu izveidot tādu kā salīdzinošo rakstiņu kā bildes izskatās pirms un pēc apstrādes. Jā un varēji jau arī norādīt kāds tev ir teleskops īpašumā un cik tas izmaksāja. Bildes jau smukas.
0 0 atbildēt