local-stats-pixel fb-conv-api

Astrofotografēšana - kā tas notiek14

88 0

Pēc Studentinsss lūguma apskaidros nedaudz, kā notiek fotografēšana, un kāds inventārs ir manā rīcībā. Par cik uz doto mirkli inventārs "strādā" saliks iepriekš uzņemtas bildes.

88 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
Vai Tev tas ir Seben Star-Sheriff?
1 0 atbildēt

Lai dabūtu smikas bildes, var arī ņemt kameru ar ļoti lielu zoom, un atstāt uz kādām 10 min, un arī sanāks super bildes.

Ja iekrīt azartā, vai patīk, tad iesākumā ieteiktu pamēģināt nofočēt mēnesi tā, lai ir redzami krāteri. Ekspozīcijas ilgums nepārsniegs 1min, lai dabūtu pietiekami kvalitatīvu bildi, kuru datorā arī varēs vēl palielināt vienlaicīgi nezaudējot kvalitāti (lai nepaliek graudaina). Es bildes cepu ar canon IS3, kam ir 48x zoom. Sanāca smuki, pie tam bez statīva, jo noliku uz palodzes, un piepacēlu ar dakšiņu.

Kad būs iesista roka, var mēģināt fočēt jau kaut ko tālāku. tur gan jau vajag statīvu, jo ekspozīcijai vajag vismaz 10-15 min. Ilgāk nav jēgas, jo zeme kustās, līdz ar to, debess skats arī mainās. Kvalitatīva bilde nozīmē, ka redzēsi vairāk nekā zvaigznes, tas ir, ja agrāk domāji, ka redzi zvaigznes, tad ieraudzīsi, ka patiesībā vairākums zvaigznes ir galaktikas.

Ja gribās vēl kvalitatīvākas bildes, vajdzēs ilgāku ekspozīcijas laiku, tad ir jābūt jau motoriņam, kurš automātiski nobīda kameru, tad var arī vairākas stundas sekot vienam apgabalam. Tad jau labāk ir kamera, kurai var mainīt objektīvus, un tad zoom jau ir stipri lielāks. Bet bildes arī būs stipri interesantākas.

Un daudzi beigās sapratīs, ka astronomija ir interesanta zinātne, pie tam, arī būs skaidrs, kāpēc kaut kādu zondu uzņemto bilžu analīze prasa pat vairākus gadus, jo safočētais tiek analizēts pa milimetram. 

1 0 atbildēt
Mjā, bez apstrādes tā bilde diez ko nerullē, pat galaktikas nav īsti redzamas. Un vēl jāgaida vesela nakts, lai rezultātā iegūtu tikai vienu bildi? Nu baigi čakarīgi.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Var ari fotosopa uzzimet.

0 1 atbildēt