local-stats-pixel fb-conv-api

Ardievu, darba ņēmēj…21

154 0

Jaunais Huawei veikals gluži kā no populārā seriāla „Black Mirror”…

Kompānija Huawei atklāja veikalu, kurā nav darbinieku - cilvēku.

3. janvārī kompānija Huawei atklāja savu pirmo viedo mazumtirdzniecības viekalu Ķīnā starptautiskajā Jaunās Attīstības centrā (Wuhan Optics Valley New Development International Center). Šis veikals darbojas visu diennakti un darbojas pateicoties trim robotizētām rokām. Tās nodrošina preču piegādi no noliktavas un to izsniegšanu saviem klientiem.

Mazumtirdzniecības veikali piesaista diezgan daudz apmeklētājus - potenciālos klientus, kuri vēlas izmēģināt preces pirms tās nopirkt. Bet šādiem veikaliem ir savi mīnusi, piemēram, telpu īre, darbinieku izmaksas, brīva, ērta vide un daudzi citi, kas tiem apgrūtina konkurenci ar tiešsaistes veikaliem.

Lai atrisinātu šīs problēmas, Huawei nolēma atvērt savu pirmo viedo mazumtirdzniecības veikalu, kas aizņem maz vietas un tam nav nepieciešami klāt esoši darbinieki.

Pirmkārt, tas vienmēr ir atvērts, kā jebkurš interneta veikals. Otrkārt, tas darbojas precīzi kā pulkstens, jo šeit nav cilvēciskais faktors.

Huawei viedais veikals ir cilindriskas formas, ar ložu necauršaujamu stiklu. Šobrīd veikalā ir iespējams iegādāties tikai viedtelefonus un to aksesuārus.

Viekalā ir viena liela un divas mazas robotizētas rokas, kuras piegādā pircēja pasūtīto preci. Tā ārējā daļā ir izvietots skārienjūtīgs panelis, ar kura palīdzību var pasūtīt preci. Gluži kā kafijas automāts emotion

Var arī preci pasūtīt on-line un saņemt to šajā veikalā.

Huawei plāno atvērt vairāk šāda tipa veikalus visā Ķīnā, ja saņems pircēju pozitīvas atsauksmes.

154 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Var jau uzskatīt, ka roboti mums atņems darbavietas, bet paskatieties uz Āfrikas valstīm, kur nav nekādas automatizācijas vai pat mums pierasto darba rīku. Atbilstoši šai loģikai vajadzētu tur būt labai dzīvei - visu dara cilvēki, bet nē, ir tieši otrādi. Roboti ir vien darba rīki, kas ievērojami izmainīs mūsu dzīvi.

11 0 atbildēt
Hmm avatarsHmm

Labi, ka vienmēr būs vajadzīgi cilvēki, kuri apkalpo tos robotus. Nomaina eļļu, uztur kārtībā operētājsistēmu, piegādā preces utt.

10 1 atbildēt

Nakotne izskatas ka nebus diez ko pozitiva daudziem cilvekiem. Jo vairak automatizes uznemumus, industrijas, fabrikas jo vairak cilveku paliks bez darba.

9 0 atbildēt

Stāsts atgādināja man karikatūru no Bidstrupa komiksa. Kur cilvēki strādā kurpju fabrikā. Un par nopelnīto paši pirka kurpes lietošanai. Bet tad darbiniekus aizstāja robots. Un rezultātā veikalu plaukti pilni ar kurpēm bet cilvēki staigā basām kājām jo nav naudas par ko nopirkt kurpes. Šeit izskatās ka robots varēs pats sev zvanīt. Ja nebūs kas pērk tos telefonus.

9 0 atbildēt

Ir arī labā ziņa - roboti maksās nodokļus, bet nesaņems slimības un invalditātes pabalstus, un nekad - pensijas. Šie līdzekļi paliks mums - cilvēkiem.  emotion 

5 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Tas nav veikals, bet pakomāts. Veikalā ir pardevējs ar kuru tu runā, kurš (teorētiski) piemeklē tieši to preci, kura tev der. Ja ir iepriekš zināms kas jāpērk, nav jāvelkas pie robota. Visu pienes mājās.

1 2 atbildēt