local-stats-pixel fb-conv-api

Apple Maps jaunā versija – kā lietot jaunās opcijas?2

16 1

Apple Maps tagad ir jauns izskats un jaunas iespējas, kuras ir vērts uzzināt.

Jaunā Apple Maps izskata veidošanā ir ieguldīti vairāki gadi, un beidzot iPhone un iPad lietotājiem ir pienācīgs Google Maps aizstājējs.

Jaunās opcijas ietver dalīšanos ar paredzamo ierašanās laiku (ETA), lai kontaktiem būtu redzama tava atrašanās vieta un ierašanās laiks galapunktā. Turklāt vēl ir pieejama Apple izveidota opcija, kas ir līdzīga Google ielas attēlu pārlūkošanai (Google Street View).

Dalīšanās ar paredzamo ierašanās laiku ir viena no noderīgākajām jaunajām Apple iOS 13.1 opcijām. Dalīties ar savu ierašanās laiku ar draugiem var caur Apple Maps, iMessage vai ziņu, kad tiek izmantota Apple Maps navigācija. Lai dalītos ar savu paredzamo ierašanās laiku, jādara sekojoši:

1.Apple Maps navigācijā jāiegūst norādes uz izvēlēto galamērķi.

2. Kamēr ir atvērtas vajadzīgās norādes, jāpavelk no apakšas uz augšu ekrāna daļa, kas rāda tavu ierašanās laiku.

3. Jāizvēlas opcija “Share ETA” jeb dalīties ar savu paredzamo ierašanās laiku.

4. Jāizvēlas kontakts, kam to nosūtīt.

Kad izvēlēta Share ETA opcija, var redzēt, ka citu kontaktu vārdiem blakus ir Apple Maps ikona. Šie cilvēki arī izmanto iPhone.

Ja tavam iPhone ir iOS 13.1 vai jaunāka versija un tu dalies ar paredzamo ierašanās laiku ar personu, kurai arī ir iOS 13.1 vai jaunāka versija, tad lokācijas norādīšanai tiks izmantota Apple Maps aplikācija. Taču ja tu dalies ar kādu, kurš neizmanto iPhone vai kādu, kuram ir vecāka versija par iSO 13.1, tiks nosūtīta vienkārša ziņa ar precīzu ierašanās laiku konkrētajā galamērķī. Ja kādu iemeslu dēļ persona kavējas, Apple Maps nosūta vēl vienu ziņu, ar pārrēķinātu ierašanās laiku.

Apple ir ieguldījis daudz darba, izpētot ielas un ceļus, lai izveidotu detalizētāku karti ar labāku izskatu. Lai apskatītu jauno karti, nav jāveic aplikācijas atjaunināšana – Apple serveri to ir ieviesuši automātiski.

Vēl kāds pieminēšanas vērts jaunums ir apkārt skatīšanās iespēja (Look Around), kas ir līdzīga Google iespējai pārlūkot ielas attēlu (Google Street View). Tas izmanto ielas attēlus, lai parādītu, kā tieši izskatās atrašanās vieta, atļaujot virtuāli pārvietoties pilsētu ielās. Negatīvais aspekts ir tāds, ka šis skats pašreiz pieejams tikai Ņujorkai, Sanfrancisko, Lasvegasai, Oahu, Hjūstonai un Losandželosai. Apple sola turpināt pievienot vēl vairāk pilsētu.

Apple apkārt skatīšanās opciju var izpētīt arī tie, kas nedzīvo noteiktajos reģionos. Lai to aplūkotu jādara sekojošais:

1. Jāatver Apple Maps un jāpietuvina kāda no iepriekš nosauktajām pilsētām.

2. Jāpietuvina specifiska vieta, līdz labajā augšējā kartes stūrī parādās binoklis, tieši zem atrašanās vietas ikonas un pogas “i”.

3. Jāizvēlas binoklis, lai atvērtu apkārt skatīšanās opciju.

Parādīsies “ielas skata” logs, kuru var paplašināt pa visu ekrānu. Šeit var pārvietoties pa ielām, velkot pa ekrānu ar pirkstu uz vienu vai otru pusi vai “uzspiežot” uz ielas, lai pārvietotos pa to uz priekšu. Pārvietojoties, ir iespējams arī uzklikšķināt uz tirdzniecības vietu nosaukumiem, lai tos pietuvinātu un apskatītos to adreses, darba laikus, telefona numurus un mājaslapu nosaukumus – tieši tāpat, kā to var izdarīt Google Maps.

16 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Apple vienreiz derētu izbeigt veidot tas jaunās fīčas, pirms nav izveidota opcija - 'apdeitot' os arī ar mobilo datu palīdzību.... emotion 

5 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt