local-stats-pixel fb-conv-api

25 tehnoloģiju tendences, kas noteiks nākamo desmitgadi1

22 0

Mēs vēl nedzīvojam uz Marsa un nedodamies uz darbu, izmantojot lidojošas mašīnas, bet nav šaubu, ka nākamā desmitgade nesīs daudz aizraujoša tehnoloģiska progresa. Biznesa žurnāls Forbes ir ieskicējis 25 galvenās tehnoloģiju tendences, kuras, visdrīzāk, iezīmēs nākamo dekādi.

1. Mākslīgais intelekts (AI) un mašīnmācīšanās. Arvien pieaugošā mašīnu spēja mācīties un rīkoties gudri pilnībā mainīs mūsu pasauli. Tas ir arī virzītājspēks daudzām citām tendencēm šajā sarakstā.

2. Lietu internets (IoT). Tas attiecas uz aizvien pieaugošo viedo ierīču un objektu skaitu, kas ir pieslēgti internetam. Šādas ierīces pastāvīgi vāc un pārraida datus, vēl vairāk veicinot lielo datu un AI pieaugumu.

3. Valkājamās ierīces un kiborgi. Iesākumā tās bija fitnesa aproces, taču tagad šī tehnoloģija ir attīstījusies līdz veselai industrijai, kas piedāvā valkājamas monitorizēšanas iekārtas. To mērķis ir uzlabot cilvēku sniegumu un palīdzēt mums dzīvot veselīgāku, drošāku un efektīvāku dzīvi. Nākotnē mēs pat varēsim redzēt, kā cilvēki apvienojas ar tehnoloģijām, lai radītu “paplašinātus cilvēkus” vai kiborgus.

4. Lielie dati (angļu: Big Data) un paplašinātā analītika. Lielie dati attiecināmi uz visu pasaulē radīto datu eksponenciālo pieaugumu. Pateicoties paplašinātajai analītikai (ļoti advancētai datu analīzei, ko bieži darbina ar AI metodēm), mēs tagad varam izprast un strādāt ar ārkārtīgi sarežģītām un daudzveidīgām datu plūsmām.

5. Gudrās telpas un gudrās vietas. Cieši saistīta ar IoT, šī tendence liecina, ka fiziskās telpas – piemēram, mājas, biroji un pat veselas pilsētas – kļūst arvien savienotākas un gudrākas.

6. Blokķēde un sadalītā virsgrāmata (angļu: distributed ledgers). Šī īpaši drošā datu glabāšanas, autentificēšanas un aizsardzības metode varētu mainīt daudzus uzņēmējdarbības aspektus, jo īpaši tos, kas attiecināmi uz uzticamu darījumu veikšanu.

7. Mākoņskaitļošana un “skaitļošana uz kantes” (angļu: edge computing). Mākoņskaitļošana tiek skaidrota kā datu glabāšana citos datoros un tiem var piekļūt, izmantojot internetu. Tā lielā mērā cilvēcei ir palīdzējusi ar datu un analītikas pieejamību. Tā sauktā “skaitļošana uz kantes” — kur datus apstrādā ar viedierīcēm (piemēram, tālruņiem) — būs nākamais līmenis. Šī tehnoloģija pieaug tāpēc, ka pasaule patlaban piedzīvo vēl neredzētu sensoru bumu. Burtiski visur atrodas datu vācēji, kuru sniegtā informācija nav obligāti jāglabā un jāapstrādā “mākonī”.

22 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt