local-stats-pixel fb-conv-api

Konkursā ”Eksperiments” noskaidroti fizikā gudrākie jaunieši Latvijā8

49 0

Erudīcijas konkursa ”Eksperiments” finālā 8. un 9. klašu jaunieši demonstrēja savas zināšanas fizikā, modelējot ar saules paneļiem darbināmus auto, veidojot sildīšanas iekārtas, atrodot efektīvākās spuldzes un pat konstruējot ar CO2 gāzi darbināmas raķetes. Visu sešu fināla komandu sniegums bija pārliecinošs, taču visvairāk punktus izdevās nopelnīt Jelgavas Valsts ģimnāzijas komandai ”Magnētiskais fokuss”. Jau vasarā uzvarētāji kopā ar savu skolotāju Baibu Daģi dosies ceļojumā uz Rimini Itālijā.

Fināla sākumā dalībniekiem vajadzēja atšķirt, vai internetā populāri fizikas eksperimenti ir patiesi vai safabricēti, piemēram, vai telefona radītie radioviļņi spēj uzspridzināt popkorna graudu, vai plazmas bumba caur cilvēka ķermeni var iedegt luminiscences spuldzi un vai palielināta dzelzs koncentrācija cilvēka organismā var iedarbināt veikala drošības sistēmu.

49 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Šis ir ļoti labs veids kā stimulēt valsts attīstību. Jo vairāk šādu konkursu, jo vairāk jauniešu sāks ņemties ar fiziku. Tieši fiziķi ir mūsu potenciālie inženieri, kuru šobrīd mūsu valstī trūkst.  

2 0 atbildēt
Nez, man neiecepii sis Konkurss, bet Lai uzvar labakie.
1 0 atbildēt
Nice
0 0 atbildēt

Tāpat Kosinusi labākie <3

0 0 atbildēt

Lol, pirms gadiem piedalījos emotion

0 0 atbildēt

Manā klasē mācās viena gurākājām meitenēm Latvijā. Viņai vidējais 9.5 emotion 

0 0 atbildēt
Jim avatarsJim

Esmu arī piedalījis! Iesaku visiem izprovēt to citos gados!

0 0 atbildēt