local-stats-pixel

Izpētiet gardēžu kafijas pasauli5

Kafija nav tikai dzēriens — tā ir globāls fenomens, kas sniedzas pāri kultūrām un kontinentiem. Starp neskaitāmajām kafijas variācijām gardēžu vai specialitātes kafija izceļas kā unikāls mākslas, zinātnes un meistarības apvienojums. Tā ir iecienīta ne tikai garšas, bet arī katrā krūzē paslēptā stāsta dēļ. No gardēžu kafijas bagātās vēstures līdz dažādajām garšām, ko tā piedāvā, specialitātes kafija ir savaldzinājusi kafijas cienītāju sirdis visā pasaulē. Šajā rakstā ir apskatīta gardēžu kafijas aizraujošā pasaule, tās izcelsme, garšas profili, pagatavošanas paņēmieni un labākie rīki, lai pagatavotu ideālu tasi. Kādi kafijas automāti pagatavo vislabāko kafiju? Kas ta specializētā kafija?

Gardēžu kafijas izcelsme

Lai gan mūsdienīgi kafijas automāti ir ražoti nesen, tas nav atturējis cilvēkus no kafijas pagatavošanas un baudīšanas. Terminu “gardēžu kafija” vai “speciality coffee” 1974. gadā pirmo reizi ieviesa Ernas Knutsenas žurnālā Tea & Coffee Trade Journal. Viņa to izmantoja, lai aprakstītu pupiņas, kas tika kultivētas īpašos mikroklimatos, tādējādi radot unikālus un kvalitatīvus garšas profilus. Tomēr kvalitatīvas kafijas jēdziens aizsākās 1900. gados, kad tādas valstis kā Etiopija un Jemena tika atzītas par augstākās kvalitātes Arabica pupiņu audzētājām.

Gardēžu kafijas kustība uzņēma apgriezienus 20. gadsimta beigās, pieaugot kafijas "trešajam vilnim". Šī kustība uzsvēra caurspīdīgumu, ilgtspējību un meistarību, uzskatot kafiju par amatniecības produktu, nevis preci. Tas iezīmēja pāreju no masveida ražošanas uz mazo partiju grauzdēšanu, tiešas tirdzniecības attiecības un rūpīgu uzmanību katram kafijas ceļojuma posmam — no audzēšanas līdz tasei.

28 3 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

Ikdienas apkope un higiēna

Ļoti svarīgi, lai automāts tiktu kopts katru dienu. Viena no biežāk pieļautajām kļūdām – no “biezumu atvilktnes” netiek izliets ūdens. Svarīgi ir ne tikai atbrīvoties no biezumiem, bet arī izliet/iztīrīt tvertnē uzkrājušos ūdeni, pretējā gadījumā tas saskābs un sāks izplatīt nepatīkamu smaku.

https://www.kafijasdraugs.lv/blogs/kafijas-automata-vadiba-ikdienas-un-neikdienas-apkope/

14 0 atbildēt

Lieks darbs to kafijas automātu tīrīt un 💸 naudas izdevumi arī lielāki.

11 0 atbildēt

👌

4 0 atbildēt

0 0 atbildēt

🤗

0 0 atbildēt