local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir Baltijas Jauniešu festivāls?52

239 13

Šī gada 9. jūnijā Arēnā Rīga būs unikāla iespēja pirmoreiz Latvijā redzēt grupu Newsboys (ASV) un Parachute Band (Jaunzēlande) uzstāšanos. Kopā vairāku Grammy balvu ieguvēju Maiklu V. Smitu (ASV) un daudziem Latvijas un kaimiņvalstu mūziķiem viņi piedalīsies Baltijas Jauniešu festivālā - lielākajā ticību apliecinošas mūzikas festivālā Baltijā.

Festivāla viesi būs ASV kristīgās rokmūzikas megazvaigznes – grupa Newsboys, kura Rīgā uzstāsies savas pasaules turnejas „God’s Not Dead” ietvaros. Newsboys līderis kopš 2009. gada ir Michael Tait, viens no leģendārās grupas DC Talk dalībniekiem. Grupa Newsboys dibināta 1985. gadā Mooloolabā, Austrālijā. Nu jau vairākus gadus tā par savām mājām dēvē Ameriku, un ir viena no mediju uzmanības lokā visvairāk nonākušajām 90. gadu kristīgajām mūzikas grupām. Newsboys ir izdevuši jau 15 studijas albumus, no kuriem 6 ir ieguvuši “zelta statusu”. Pasaules atpazīstamību Newsboys iekaroja ar savu piekto albumu „Going Public”, saņemot Dove apbalvojumu nominācijā “gada labākais roka albums”. 2010. gadā izdotais albums „Born Again”, ieņēma 4. vietu Billboard 200 topā, ar 45 000 pārdoto albumu tā pirmajā nedēļā. Pavisam nesen – 2011. gada nogalē – iznācis Newsboys jaunākais albums ar nosaukumu „God's Not Dead”, un kopš pagājušā gada grupa devusies savā pasaules turnejā ar tādu pašu nosaukumu.

Uz Arēna Rīga skatuves kāps arī Jaunzēlandes indie-rock zvaigznes Parachute Band, kas pateicoties savas mūzikas dažādībai un daudzajām pasaules tūrēm kļuvuši pazīstami gandrīz visos kontinentos. Parachute Band pirmoreiz sanāca kopā 1996. gadā, uzstājoties 25 000 klausītāju priekšā Parachute festivālā Hamiltonā, Jaunzēlandē. Pēc neilga laika izdeva savu pirmo albumu, kas ieguva starptautisku atzinību. Parachute Band lielāko savu dzīves daļu pavada ceļojot pa pasauli un uzstājoties - gan milzīgos stadionos un koncertzālēs, gan pagrīdes jauniešu pulcēšanās vietās. Viņu izpildītā mūzika ir jaunu, nepierastu skaņu piesātināta - pulsējoši ritmi un nesaderīgas ģitāru skaņas ar dīvaini sintētisku pieskaņu, kas kopā rada grupas īpašo indie-rock skanējumu. Grupa sava mūzikas stila ziņā ir ļoti ietekmējusies no Sigur Ros un Bon Iver. Parachute Band ir izdevuši 12 studijas albumus, un 2008. gadā grupa saņēma People’s Choice Award Jaunzēlandes Mūzikas Balvas pasniegšanas ceremonijā par 120 000 pārdotiem albumiem Jaunzēlandē.

Festivāla viesis būs arī Maikls V. Smits (Michael W. Smith), kura kontā ir ne tikai vairākas Grammy un Dove balvas, bet arī neskaitāmi apbalvojumi par pārdotākajiem albumiem mūzikas vēsturē. Maikls V. Smits ir ne tikai dziedātājs, bet arī komponists un aktieris, kura dziesmas ieņēmušas neskaitāmu topu pirmās vietas un ietekmējušas daudzu cilvēku dzīvi. Maikla V. Smita albumi ir pārdoti vairāk kā 15 miljonos eksemplāru, 14 no tiem ieguvuši zelta statusu, 5 – platīna, bet 29 no dziesmām kļuvušas par radiostaciju hitiem nr.1. Mūziķa kontā ir arī 44 Dove apbalvojumi un viņš atrodas Bilboard Top100 pirmajā desmitniekā pēc visvairāk pārdotāko albumu skaita.

Tāpat festivālā piedalīsies vairāki mūsu kaimiņvalstu mūziķi – Rebeka Kontus (Igaunija), grupas Flammo (Igaunija), Gyvai (Lietuva) un Patlis Band (Baltkrievija). Latviju festivālā pārstāvēs grupas Vēstniecība, Ex Animo un Valdis Indrišonoks. Baltijas Jauniešu festivāls Rīgā pulcēs tūkstošiem jauniešu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Festivālu rīko Baltijas valstu baznīcas sadarbībā ar Billija Grehema Evaņģēlisko asociāciju (BGEA) no ASV. Asociācijai ir daudzu gadu pieredze festivālu organizēšanā ASV un Kanādā, bet festivāls Rīgā būs pirmais BGEA rīkotais jauniešu mūzikas festivāls Eiropā. Festivāla galvenais mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar pozitīvu vēsti par cerību, kas balstīta vēsturiskās kristīgās vērtībās, kā arī rosināt pozitīvas pārmaiņas daudzu jauniešu dzīvēs.

Festivāla ietvaros sestdien, 9. jūnijā Arēnā Rīga notiks divi koncerti: pl. 14.00 un 18.00, piedāvājot abu koncertu apmeklētājiem lielisku četru stundu muzikālo programmu. Baltijas Jauniešu festivāls ir bezmaksas - dalībnieki var rezervēt savas sēdvietas Arēnā Rīga festivāla mājaslapā. Vairāk informācijas: http://www.byf2012.lv







239 13 52 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.byf2012.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 52

0/2000
tre avatarstre

Tas ir kristīgais pasākums emotion

45 8 atbildēt

Kādreiz. Kādreiz es šito izlasīšu emotion

25 1 atbildēt

Koncerts jau bus normāls, bet man tā ticība neiet pie sirds. 

23 6 atbildēt

Beidziet taču cepties, ka kristīgs pasākums! Nu labi, mani tādi neaizrauj, bet ir ļoti daudz cilvēku, kuriem tas ir svarīgi, kuri tic Dievam, un tā ir viņu pārliecība. Nu neviens no mums nevar teikt, ka viņam ir 100% taisnība šajā jautājumā, jo neviens taču nevar zināt, kā ir. :D Tie, kam interesēs, tie brauks, nevajag taču viņus nolikt!

p.s ja nu kas,  spoku twitterī (/spokilv) visu dienu var piedalīties izlozē uz citu pasākumu.

17 3 atbildēt

Kāda starpība? Kaut vai budistu pasākums.. aiziešu mūziku paklausīties! :D

15 2 atbildēt

too...much...christianity emotion

17 4 atbildēt

super, būšu emotion

15 5 atbildēt

Īstenībā, labprāt aizietu, bet man būtu baigi grūti kādu pierunāt līdznākšanai..

Un man jautājums, no kurienes nauda tā reklamēties? Afišas visur, bukletus dala visur, pats koncerts bez maksas, tiek organizēti autiņi aizvizināšanai... :? Dīvaini..

10 0 atbildēt

es pirms 10 minūtēm nopirku ''izslēgt reklāmas'' tikai tāpēc, lai neredzētu šo, bet tagad šis raksts. ak tu, nelieti!

12 2 atbildēt

I'd rather kill myself...

19 10 atbildēt

Da fuq? Man jau apnika , ka vislaik lec augšā šitās sūda reklāmas un reklamē šitto emotion

11 2 atbildēt

es jau nesaku ka ir slikti tās visas kristīgā atzara ticības kur ir ahu**** daudz viņas, bet nu vienkārši kaimiņš aigāja tur un tagad ir pilnīgs daunis paliciis, runā pa kautkādām huiņām nemitīgi un tā tālāk. Un vispār tās kristiešu idejas ir tikai 50% pareizas, kkādi jukušie. P.S. Hitlers šito konci būtu dievinājis

12 3 atbildēt

Uz šo es jau ar būšu!emotion

9 2 atbildēt

Kad pirmoreizi dzirdēju nosaukumu, domāju, ka kaut kas kūl...redzēju logo(krustu neievēroju), domāju toč kaut kas kūl...bet tad izlasīju par ko tas ir...[are you fucking kidding me?]

8 1 atbildēt

Es braucu..Juhuu..emotion

6 0 atbildēt

man, pa Rīgu staigājot, vienā dienā kādus 10 bukletus iedeva :D

6 0 atbildēt

Pirmā dziesma bija, whow, viņi nudien izmisīgi pievērš sev uzmanību.. pārējās, nu bet protams, ko gan vairāk varēja gaidīt :D

4 0 atbildēt

kristīgs vai nē..

BET TRACINA TAS BANERIS ,KAS VISULAIKU TRAUCĒ  

3 0 atbildēt

ūūūn kāda vaina ir kristietībai? bērnībā jūs ar bībeli sita ka tāds naids ir izveidojies?

katram vajag kaut ko pie kā pieturēties- kvantu fizika, budisms, saientoloģija vai sazin kas cits.

dažādiem cilvēkiem dažādas lietas.

4 1 atbildēt

būšu! ticu, ka būš patiešām foršs pasākums! un beidziet, mīļie cilvēki te ņemties! izbaudiet mūziku un kopību! :)

3 0 atbildēt
« 1  2  3 »