local-stats-pixel fb-conv-api

7 mīti par LLU jeb ko Tu nezināji par universitāti Jelgavā28

384 6

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ir viena no mītiem apvītākajām universitātēm Latvijā. Vai nu seno tradīciju, atrašanās vietas vai neizskaidrojamu citu iemeslu dēļ tā daudzos prātos raisa sapņu un fantāziju mošanos.


LLU atrodas dziļi Latvijas laukos.
Ja vien vārds „Jelgava” kādam asociējas ar laukiem, nevis ceturto lielāko pilsētu Latvijā, iespējams, kaut kāda patiesība šajā mītā ir meklējama. Bet ja nopietni – LLU atrodas Jelgavā, 40 km attālumā no galvaspilsētas Rīgas un tā ir viegli sasniedzama ar jebkāda veida transportu – automašīnu, autobusu, vilcienu vai pat nelielu kuģīti vai lidmašīnu. Jā, tieši tā – Lielupe, kuras krastā ir izvietota LLU, ir kuģojama upe, un Jelgavā ir arī savs lidlauks.


Visa LLU „ietilpst” Jelgavas pilī.
Unikālā, barokālā laikmeta Jelgavas pils ir lielākā pils Baltijā. Visi ar LLU saistītie to parasti sauc par savām mājām, taču par spīti tās iespaidīgajiem apmēriem visiem LLU studentiem un fakultātēm tajā vietas nepietiek. Patiesības labad jāsaka, ka šobrīd Jelgavas pilī izvietotas tikai divas no astoņām fakultātēm – Informācijas tehnoloģiju un Lauksaimniecības fakultātes – un universitātes administrācija, bet pārējās veido savdabīgu universitātes pilsētiņu Jelgavā un atrodas dažādās ēkās netālu no tās. Bet ja ne visi LLU studenti, tad grandiozā Rundāles pils gan lieluma ziņā „ietilptu” Jelgavas pils pagalmā.

384 6 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.llu.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

👍

0 0 atbildēt

Es nez man apmierina LLU jo tur tagad mācos IT un pretenziju kopumā nav emotion (mazliet ir) emotion nesaprotu par ko cepas emotion

0 0 atbildēt

Nav jau nu gan tā, ka visur tikai Padomju laika konveijers emotion   (atsaucoties uz komentāriem)

Manā skolā ''lietas'' notiek diezgan praktiski, un arī mācību līdzekļi ir piemeklēti..nu..ne gluži no Padomju gadiem emotion

Bet var jau būt, ka viss āķis slēpjas tajā, ka man 'galā' būs profesionālais, ne akadēmiskais, bakalaurs.

Piebilde- ''Mana skola'' nav LLU.

0 0 atbildēt
Ballīte un krekli? Whoop whoop. Labâk tad nerakstīt neko.
0 0 atbildēt
Pilnīgi piekrītu.
1 1 atbildēt

LLU absolventi visbiežāk kļūst par bezdarbniekiem un pēc studijām nespēj atrast darbu.

Šim es piekrītu. emotion

0 3 atbildēt