local-stats-pixel fb-conv-api

7 mīti par LLU jeb ko Tu nezināji par universitāti Jelgavā28

384 6

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ir viena no mītiem apvītākajām universitātēm Latvijā. Vai nu seno tradīciju, atrašanās vietas vai neizskaidrojamu citu iemeslu dēļ tā daudzos prātos raisa sapņu un fantāziju mošanos.


LLU atrodas dziļi Latvijas laukos.
Ja vien vārds „Jelgava” kādam asociējas ar laukiem, nevis ceturto lielāko pilsētu Latvijā, iespējams, kaut kāda patiesība šajā mītā ir meklējama. Bet ja nopietni – LLU atrodas Jelgavā, 40 km attālumā no galvaspilsētas Rīgas un tā ir viegli sasniedzama ar jebkāda veida transportu – automašīnu, autobusu, vilcienu vai pat nelielu kuģīti vai lidmašīnu. Jā, tieši tā – Lielupe, kuras krastā ir izvietota LLU, ir kuģojama upe, un Jelgavā ir arī savs lidlauks.


Visa LLU „ietilpst” Jelgavas pilī.
Unikālā, barokālā laikmeta Jelgavas pils ir lielākā pils Baltijā. Visi ar LLU saistītie to parasti sauc par savām mājām, taču par spīti tās iespaidīgajiem apmēriem visiem LLU studentiem un fakultātēm tajā vietas nepietiek. Patiesības labad jāsaka, ka šobrīd Jelgavas pilī izvietotas tikai divas no astoņām fakultātēm – Informācijas tehnoloģiju un Lauksaimniecības fakultātes – un universitātes administrācija, bet pārējās veido savdabīgu universitātes pilsētiņu Jelgavā un atrodas dažādās ēkās netālu no tās. Bet ja ne visi LLU studenti, tad grandiozā Rundāles pils gan lieluma ziņā „ietilptu” Jelgavas pils pagalmā.

384 6 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.llu.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Kad ieraudzīju, ka rakstu ielicis Jacky, domāju, ka beigās būs izsole par budžeta vietu LLU  emotion 

51 0 atbildēt
Par cik cepumiem var nopirkt budžeta vietu ?
25 1 atbildēt

Nezināju, ka Jelgavai ir lidosta, kura tiek izmantota pasažieru transportam emotion

17 0 atbildēt

Kā ar $$$ un kredītpunktu pirkšanu? emotion Kā tas tā nākas ka LLU reāli nodarbojās ar naudas izspiešanu. Daudzi pasniedzēji ir tik vieglprātīgi, ka neierasties pus semestri uz lekcijām un pctm iedot ieskaiti - ir normāla prakse. Novecojušas metodes, vecā kaluma programma + LLU nodarbojas ar skolnieku projektu tirdzniecību, kur summas nav mazas. D*rsā to iestādi. Saku no 4.kursa pieredzes. :p

15 1 atbildēt

Neviena augstkola nav ideāla, visur kaut kādas problēmas, bet tie mīti smieklīgi. emotion

13 0 atbildēt
Vel jau arī ir kapenes pagrabā, kur nepaklausīgos slēdz iekšā 😅
12 0 atbildēt

LLU lielākie mīnusi ir diezgan novecojis mācīšanas stils, it sevišķi fizikā. Arī citās nozarēs vēl ir saglabājies tas iekalšanas princips, kas jau saknē nogalina studentā interesi par to, ko viņš mācas. 

Tas, ka daudzās citās nozarēs tev māca daudz ko ar novecojušu tehniku, citreiz ir pat labāk, jo no vienkāršas tehnikas ir labāk sparast tās darbības pamatprincipus, bet pēc tam dzīvē, būtu noderējis arī, tomēr zināt kaut ko no jaunajām tehnoloģijām. 

Vēl liels mīnuss ir piepelnīšanās mācoties. Jelgavā atrast darbu ir gaužām mazas cerības. 

10 0 atbildēt
Jelgavai ir minusi, taču plusu ir vairāk.
10 0 atbildēt

apmaksāta reklāma pasniegta kā nekad nedzirdētu mītu paskaidrojums. socioloģijas fakultāte laikam nav sliktā līmenī.

10 0 atbildēt

Normāls raksts un beigās tāds aplauziens - REKLĀMA!

9 1 atbildēt

atceros, kad biju uz Skola2k16, piegāju pie LLU stenda, viens čalītis tāds izmisis skatījās apkārt- tas vien nobiedēja. emotion

6 0 atbildēt

Tieši tā! LLU - Latvijas labākā universitāte!

7 1 atbildēt

Tāpat kā visās citās augstskolās, konveijeri, 40 un vairāk studenti uz vienu profesiju, kas notiek izlaidumos, smieklīgi, pa vienām durvīm ieiet bars, saņem papīru un pa otrām iziet un nāk nākamie, kā cilvēku konveijerā...    emotion  

6 0 atbildēt

Ja LLU skaitās slikta augstskola, tad jauttājums kura ir laba? RTU vispār ar profesiju saistītie priekšmeti ir nomācošā mazākumā, jo viss tiek spiests uz fiziku un matemātiku. Bet ar profesiju saistītie priekšmeti - mācīti no grāmatām, kas galīgi vairs nav aktuālas. Tīrākais konvejiers, ar noteikumu, ka saprot fiziku. LU +/- tas pats vien ir.. Principā, augstkola tāpat ir vieta, kur tu iegūsti papīru. Svarīgākais tev jāmācās pašam, un tā ir jebkurā profesijā, jebkurā augstkolā.

6 0 atbildēt

Ne jau LLU vaina, ka lielais vairums tā arī grib visu iekalt, jo citādi mācīties nemāk. Bet pirms kaut kā iekalšanas vajag pašam padomāt un mēģināt atrast kopsakarības, jo tikai paša atrastais kārtīgi nofiksējas smadzenēs. Bet, ja gaidīsi, ka visu priekšā pateiks pasniedzējs, tad pēc eksāmena visu tikpat ātri aizmirsīsi.

4 0 atbildēt

Labais emotion manpatika

3 0 atbildēt

Viens pazīstams izmācijas par auto inženieri.  Kad redzēja ka taisu kapitalku mašīnas motoram,  bija izbrīnīts par lietam ko redzēja motora blokā.. Tātad pastāsti vēlreiz par tiem "ļoti labajiem" savas nozares specialistiem? Kā tas nākās, ka tāds "neizglītots" cilvēks zin vairāk un prot vairāk no attiecīgās nozares nekā cilvēks, kurš tajā ir ieguvis diplomu?   Tas tev šķiet labs speciālists, kas nemaz nezin kā mašīnai darbojas atrumkārba? Un kāpēc tā? ļoti vienkārši, Tā ir to veco sagrabējušo pasniedzēju vaina.  Tik iemaca kur ieliet motoreļļu un kā atskrūvēt riteni, pārējo mācibu laiku liek apreķināt bezjēdzigus matemātiskus uzdevumus kas nereti ir vispār ne pa tēmai..

4 1 atbildēt

Kuŗš gan šos mītus izdomāja? Citus uzskatīt par galīgiem idiotiem arī nevajadzētu,,. lai gan padomājot ilgāk diezgan jau smieklīgi

3 0 atbildēt

Radiniece tur mācījās, neizturēja pat gadu, kautkas viņai tur ļoti nepatika.

2 0 atbildēt

"Un šie kungi ir tikai daži no desmitiem tūkstošu absolventu, kuri savu izglītību ieguvuši Jelgavā"

Tur jau tā fiška emotion

1 0 atbildēt