local-stats-pixel fb-conv-api

Jau jāsāk gatavoties "Dinamo" jaunajai sezonai? Jā! + Rihards Bukarts3

Rīgas 'Dinamo' šobrīd, pēc 29 spēlēm, ar 18 punktiem ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, no tuvākajiem sekotājiem, 'Lada', atpaliekot 8 punktus, bet no 12. vietas Rietumu konferencē, 'Slovan', komanda atpaliek 10 punktus. Ir palikušas vēl 27 spēles, bet jau jāsāk runāt par nākamo sezonu. Ja tāda vispār būs.

No play-off zonas 'Dinamo' atpaliek 24 punktus, tā ir astoņu pamatlaika uzvaru sērija, tā kā par to var aizmirst. Šobrīd koncentrēties vajadzētu uz tuvāko sekotāju apdzīšanu un 10. vai 11. vietas iegūšanu Rietumos, lai komanda būtu virs zemākajām 5 komandām līgā. Manuprāt, mērķis diezgan reālistisks, ja Kalniņš turpinās lielisko spēli un, ņemot vērā to, ka drīz vien komandai, visdrīzāk, pievienosies arī Lauris Dārziņš, uzbrukums arī varētu kaut nedaudz uzlaboties. Tas arī atbilstu 'Dinamo' iepriekšējo 3 sezonu stāstam, sākt spēlēt tad, kad jau ir par vēlu, sezonas 2. pusē, kad play-off vairs nav reāls mērķis. Šoreiz gan tas ir ļoti nepieciešams.

Nākamā sezona, manuprāt, ļoti atšķirsies no šīs. Indrašis kļūs par ļoti dārgu spēlētāju(naudas ziņā), jo viņš vairs nebūs ierobežoti brīvais aģents un lētu naudu viņa pakalpojumi 'Dinamo' neizmaksās. Tāpat, atgriezīsies arī Dārziņš. Šo iemeslu dēļ, ekstravaganti astoņu leģionāru pirkumi vairs nebūs iespējami, kas ir labi, jo ir redzams pie kā tas noved. Būs jāiztiek ar lētākiem, savējiem, spēlētājiem.

Daļu leģionāru, kas šobrīd ir šeit, būtu jāpatur. Žerdevs un Salmela rāda labu spēli uzbrukumā, un Stollery pēdējā laikā ir rādījis labāku spēli, kaut gan ne tādu, kādu no viņa tika gaidīts. Ja skatās uz McMillan, tad šis kungs ir pavisam interesants. Lielisks divvirzienu spēlētājs, vienīgais ar pozitīvu lietderības koeficentu. Uzbrukumā gan viņš nerāda to, ko vajadzētu un tāpēc viņš nākamgad atpakaļ nebūs, jo ripai arī vārtos ir jānonāk, taču 27 spēlēs viss var sagriesties kājām gaisā. Čistovs pagaidām nerāda to, ko gribētos, Armalis nav spēlējis tik daudz, lai varētu objektīvi spriest. Gillies ir savainojumu nomocīts. Viņš, visticamāk dosies Sestito pa pēdām un beigs karjeru, jo 'Dinamo' viņš nākamgad nespēlēs. Ališauskas varbūt, jo viņam ir labais nūjas tvēriens, bet šķiet, ka Ankipāns dod priekšroku Zīlem, kas nav nepareizi. Savus jaunos spēlētājus ir jāaudzina un viņiem ir jādod spēles laiku.

Vārtsargu frontē jautājumu nav un nedrīkst būt. Kalniņš sevi atkal pierāda un dara to lieliski. Kalniņš būtu bijis 'Dinamo' pamatvārtsargs, ja viņš pavasarī būtu labāk spēlējis izlases rindās, taču 'Dinamo' vadība viņam neuzticējās un iepirka leģionāru vārtsargu. Nākamgad naudas tam vairs nebūs. Kalniņš bus pamatvātsargs. Par rezerves vārtsargu gan nav viennozīmīgas atbildes. Tas varētu būt Armalis, taču šobrīd bez spēles laika sež pietiekami spējīgais Antons Naumovs, kurš noteikti būtu lētāks varants un kādu sesto daļu spēļu viņš varētu spēlēt pietiekami labi. Kā Jučers un Holts 2011./2012. sezonā, kas Holts spēlēja lauvas tiesu spēļu. Antons Naumovs būtu labs variants arī ilgtermiņā, jo viņš pagaidām vēl ir tikai 19 gadus vecs. Jānis Voris arī sevi parāda labi HK 'Rīga' sastāvā, taču viņš vēl ir par jaunu, lai deldētu 'Arēna Rīga' soliņu.

Aizsardzība ir diezgan skaidra. Ar Ankipāna kļūšanu par galveno treneri, spēle aizsardzībā ir krietni uzlabojusies. Es uzskatu, ka aizsardzība krasi nemainīsies. Salmelu būtu vērts paturēt, Stollery arī nav ļoti slikts variants. Zīle un Balinskis būs gadu vecāki, tātad arī gadu labāki. Pujacam ir ļoti uzmanīgi jāskatās spēles laiku. Ap 12 minūtēm spēlē būtu labi, ņemo vērā to, ka viņš vairs nav karjeras labākajos gados. Līdzgi ir ar Krišjāni Rēdlihu. Viņš gan izskatās spējīgāks par Pujacu. Galviņš ir atslēga uz zilās līnijas. Viņam vajadzētu būt atpakaļ, bažas gan varētu būt par viņa vecumu, kaut gan aizsargi sāk savus labākos gadus nedaudz vēlāk nekā uzbrucēji un beidz arī nedaudz vēlāk. Es domāju, ka ar Gunti viss būs labi un viņa palikšanai nevajadzētu būt zem jautājuma zīmes. HK 'Rīga' spēlē arī Renārs Kārkls, viņš varētu būt 8. aizsargs. Ališauskas, manuprāt, neatgriezīsies komandā, tāpat kā Jerofejevs.

Ar uzbrucējiem gan viss nav tik vienkārši. Kristo ir labs spēlētājs, viņš būtu laba daļa komandā, ja viņš paliktu. Tāpat kā Žerdevs. Šie gan varētu būt vienīgie divi leģionāru uzbrucēji. Miks Indrašis būs dārgs. Viņu noteikti vajag saglabāt komandā. Dārziņš būs vēl viens dārgs spēlētājs. Ko darīt? Ir vairāki risinājumi. Starp Indraši un Kristo varētu likt Bičevski, kurš pagājušajā sezonā pierādīja, ka ja viņu ieliek pirmajās maiņās, punktus viņš savāks. Miķelis Rēdlihs arī ir iegājis ritmā, sadziedējis savainojumus, kā arī 2016./2017. sezona, kuru viņš nospēlēja ar neizārstētu iekaisumu ir aiz muguras. Miķelis vairs nav ātrākais spēlētājs līgā, taču saikne ar Dārziņu viņam ir un to ir jāizmanto. Ko likt centrā? Janka Sprukts man nāk prātā. Saikne ar šiem diviem viņam ir, jau kopš izlases un agrajiem 'Dinamo' laikem, kā arī atmiņā ir iespiedies viņu sniegums Sočos. Sprukts ir vecs, viņam vairs nav tā ātruma, kas jau iepriekš nebija viņa stiprā puse, bet spēli viņš redz labi un piespēli atdot prot, vārtus iebakstīt arī viņs var. Sprukts ir īpaši vērtīgs vairākumā, kur, ja viņu novieto vārtu priekšā, vārtsargs neredz neko un tur nāk klāt arī viņa spēja iebakstīt ripu vārtos un pielabot metienus no distances. Par viņa pievienoto vērtību ģērbtuvē ir lieki runāt, spēcīgs līderis ģērbtuvē, autoritāte, kapteinis 'Dinamo' ir nepieciešamāks par jebko citu. Tālāk ir grūtāk. Jevpalovs var spēlēt centrā, taču viņš to nedarīs, viņš spēlēs kreisajā malā. Tur it kā vajadzētu spēlēt Žerdevam, taču ilgtermiņā labāk būs ja tur spēlēs Jevpalovs, bet Žerdevs nespēlēs 'Dinamo. Centrā varētu spēlēt Rodrigo Ābols. Ābols jau 2014./2015. sezonā diezgan labi sevi parādīja. Zviedrijā viņam spēlēt nedod, 'Dinamo' viņš tiktu spēlēt. Labajā malā varētu spēlēt Dzierkals. Toronto spēlēt viņam nedod, šeit gan viņš varētu tikt spēlēt. Jau ir bijušas baumas par Dzierkala pārnākšanu uz 'Dinamo' šajā sezonā. Ceturtajā maiņā spēlēs Skvorvovs. Viņam, pēc briesmīgās iepriekšējās sezonas, šogad sokas labāk. Centrs šajā maiņā būs Gints Meija. Aizsardzība ir viņa prioritāte, tas viņam padodas vislabāk. Lai gan viņš nav ''riktīgs centrs'', viņš jau divus gadus, lielākoties, spēlē centra pozīcijā. Labajā malā būs Lipsbergs. Viņam butu jāspēlē augstāk, taču nav kur. Viņš var spēlēt tikai labās malas uzbrucēja pozīcijā, vismaz pēc treneru domām. Viņš būs tas spēlētājs, kurš pakāpsies augstāk, ja būs kāds savainojums. Rezervē būs 4. maiņai paredzētie Pavlovs un Batņa, ja būs savainojumi. Plusi šiem abiem ir tādi, ka viņi spēlē centra pozīcijā un Pavlovs iepriekšējās sezonās ir bijis arī vārtu metējs, ja viņu ieliek pirmajās maiņās. Edgars Kulda nav rādījis labu sniegumu, viņš būs rezervē, ja Lipsbergs nespēs spēlēt 4. maiņā, vai, piemēram, Dzierkals nevar adaptēties. Razgalam un Ģēģerim būtu ļoti labi spēlēt fārmklubā, ja 'Dinamo' būtu īsts fārmklubs VHL ietvaros. Diemžēl, šie spēlētāji sildīs soliņu un neuzlabos savas prasmes ar spēļu praksi. Tas pats draud arī Rihardam Bukartam.

Treneris, visdrīzāk, būs Ankipāns. Treneru korpuss varētu palikt tāds kāds tas ir. Vienīgi sentimentālu, vai citu iemeslu dēļ pievienoties kaut kādā mērā varētu Ozoliņš. Ģenerālmenedžeris, droši vien, atkal būs Sējējs.

Sezonas statistiku paredzēt nav iespējams, ņemot vērā lielo jauno spēlētāju skaitu un to, ka Sprukts vairs nebūs tāds kā iepriekš, tāpēc viņa statistiku es neņemos prognozēt,

Rihards Bukarts, acīmredzot, pievienosies 'Dinamo'. Viņam ir iespēja, kapēr ir savainots Jevpalovs un Dārziņš. ja viņš to neizmantos, nākamā gada 'Dinamo' sastāvā viņš netiks, iespējams, arī nemaz nedabūs līgumu. 'Dinamo' būtu ļoti noderīgs VHL fārmklubs. Rihardam Bukartam šobrīd tā varētu būt īstā vieta. Galvenais, lai nesanāk tāpat kā ar Jeļisejevu. To arī viņam novēlu!

2018./2019. sezonas Rīgas 'Dinamo' sastāvs.

Uzbrucēji:

Indrašis - Bičevskis - Kristo

Dārziņš - Sprukts - M. Rēdlihs

Jevpalovs - Ābols - Dzierkals

Skvorcovs - Meija - Lipsbergs

Rezervisti - Bukarts, Kulda, Batņa, Pavlovs, Razgals, Ģēģeis

Aizsargi:

Galviņš - Salmela

Stollery - Balinskis

Kr. Rēdlihs - Zīle

Rezervisti: Pujacs, Kārkls

Vārtsargi:

Kalniņš

Naumovs

Rezervisti: Voris

Kapteinis: Jānis Sprukts

Asistenti: Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Gints Meija.

18 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Tad Žerdevs ir jāpatur vai nē, no šī raksta tā arī nepalika skaidrs emotion

0 0 atbildēt

Jaunos vienus pašus atstāt nevar. Vajag arī pieredzējušus spēlētājus, kuri var pamācīt, pateikt kaut ko priekšā, nomierināt stresa situācijā. Sprukts tur ir vajadzīgs drīzāk savu līdera dotību dēļ, nevis spēlētāja, kaut gan savus 20 punktiņus viņš var savākt. Tas gan ir bēdīgi, ka visus labos atkal savāks naudīgākas komandas, taču šie ir spēlētāji, kurus nu noteikti vajadzētu pacensties paturēt.

0 0 atbildēt