local-stats-pixel fb-conv-api

2018. - 2019. gada sezonas OHL čempions noskaidrots - "HK Mogo"2

31. marta vakarā tikai noslēgta daļa Latvijas hokeja sezonas - vietējā hokeja čempionāta jeb "Optibet hokeja virslīgas" finālsērija, kurā pagarinājumā uzvaru izcīnīja hokeja klubs "Mogo", pārspējot iepriekšējo 2 gadu čempionus HK "Kurbads" (2:1), uzvarot visā sērijā 4:2.

Uzvaras vārtus otrajā spēlē, turklāt abās pagarinājumā guva Kārlis Ozoliņš, pārspējot "Kurbada" vārtsargu Uldi Čalpu. Visas sērijas gaitā nepameta sajūta, ka titulu iegūs pirmā komanda, kas uzvarēs pretinieku laukumā. Lai "Kurbads" iegūtu titulu bez tā nevarētu iztikt, jo, pateicoties uzvarai regulārajā turnīrā "Mogo" bija ieguvis mājas spēļu priekšrocības, kas nozīmēja, ka viņu mājās notiks 4 spēles, bet "Kurbads" savās mājās aizvadīs tikai 3.

Visas sērijas gaitā bija līdzīga, asa un pietiekami baudāma cīņa. Patīkamu atmosfēru radīja arī tas, ka atšķirībā no regulārās sezonas, kurā reizēm tribīnēs svilpoja vējš, finālsērijā visi mači bija pārpildīti. Izšķirošā spēle gluži kā iepriekšējās 5 finālsērijas spēles bija pilna ar asu cīņu, tiesa jau trešas trešdaļas laikā nepameta sajūta, ka sezona var noslēgties jau šodien, jo mājiniekie "kurbadieši" bija izteikti lēnāki. "Mareņgeitas" atskaņās pavadītā sērija varēja noslēgties jau 6. mača pamatlaikā ja atsevišķās situācijās nebūtu glābis "Kurbada" vārtsargs Uldis Čalpa. Mača un visas sērijas izšķirošajos notikumos pārsvaru ieguva gados jaunākie, līdz ar to fiziski spēcīgākie "Mogo" hokejisti, jo izšķirošajos momentos ātrums pietrūka ne tikai "Kurbada" hokejistiem ar bagātu pieredzi vietējā čempionātā, bet arī Latvijas izlasē un top līgās pieredzējušajiem Spruktam, Cipulim, Štālam. Tāpat arī "Kurbada" sezonas beigu daļā iegādātais kazahs ar NHL un KHL pieredzi Puškarjovs visas finālsērijas laikā izskatījas nemotivēts. Tāpat arī īpaši ar sniegumu tieši finālsērijā neizcēlās līderu trio 3. spēlētājs Juris Upītis un izlasē nereti redzētais Koba Jass (kura ikgadējo ņemšanu uz "Kurbadu"emotion, joprojām neesmu sapratis.

Par nelielu "Mogo" pārsvaru visas sērijas garumā liecina vēl kāds fakts - visi 3 mači, kas nenoslēdzās pamatlaikā, noslēdzās ar "Mogo" uzvaru.

"Mogo" rindās līderi noteikti bija jau iepriekš pieminētie Kārlis Ozoliņš un Marenis, tāpat arī Kaspars Saulietis, Elvis Želubovskis un Juris Ziemiņš. Vārtsargu Henriju Anču pie līderiem nepieskaitītu, jo atsevišķos brīžos tieši viņa kļūdas vai neuzmanība palīdzēja "Kurbadam" turēt līdzi. Labi finālu aizvadīja arī Agris Saviels, kuram gan izšķirošo spēli nācās vērot no malas un bijušais "kurbadietis" Deivids Sarkanis. Kopumā visprecīzākais apzīmējums finālam ir tieši tāds "jaunība sakāva pieredzi", jo, lai arī "Mogo" arī netrūkst ļoti pieredzējušu hokejistu, "Kurbadā" šīs pieredzes ir nesalīdzināmi vairāk. Interesants fakts, ka "Kurbada" un "Mogo" fināli jau ir kļuvusi par sava veida klasiku - šis ir viņu 6 fināls. 3 OHL/LHV ietvaros, kurā 2. reizi uzvar "Mogo" un vēl 3 reizes klubi tikušies "Latvijas hokeja kausa" finālu ietvaros, kur visas 3 reizes uzvarējis "Mogo". Vēl viens interesants bet ne patīkams fakts ir tāds, ka pastāv liela iespēja, ka atkārtosies vēsture ar citu kredītkompaniju - savulaik Latvijas hokeja virslīgas finālā uzvarēja komanda ar nosaukumu "Sms/credit", kura nākamajā sezonā vairs nestartēja. Arī "Mogo" netrūkst saistību ar kredītkompānijām un līzinga kompānijām un par "Mogo" potenciālu aiziešanu no hokeja runāja jau iepriekšējās sezonas beigās, šajā vēl vairak, pateicoties Martinsona apcieitnājumam un saistībai ar Rīgas Domes korupcijas skandālu.

Lai vai kā OHL sezona noslēgusies un ar vien tuvāk ir lielas daļas latviešu hokeja fanu sezonas kulminācija - Pasaules Čempionāts hokejā. 8. aprīlī sāksies oficiāla treniņnometne un esmu pārliecināts, ka vismaz tās sākumā un pirmajos mačos būs arī daži OHL klubu pārstāvji. Vai, kāds no viņiem aizbrauks arī uz Slovākiju rādīs laiks.

25 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Labs čempionāts šogad bija! Tikai žēl ka mūsu komandām ir tik debīli nosaukumi! emotion
0 0 atbildēt