local-stats-pixel fb-conv-api

Valdis Zatlers.20

29 4
Valdis Zatlers (dzimis 1955. gada 22. martā) ir 7. Latvijas Valsts prezidents, kurš stājās amatā 2007. gada 8. jūlijā. Līdz tam viņš bija ārsts, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas valdes priekšsēdētājs. Ārsta izglītību Zatlers ieguva 1979. gadā Rīgas Medicīnas institūtā, kopš tā laika sāka strādāt ārsta traumatologa-ortopēda amatā Rīgas 2. slimnīcā. 1985. gadā viņš kļuva par Rīgas 2. slimnīcas Traumatoloģijas nodaļas vadītāju, bet kopš 1994. gada vada Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu. 1986. maijā un jūnijā Zatlers piedalās Černobiļas atomstacijas katastrofas likvidācijas darbos, bijis medicīniskā dienesta virsnieks. No 1988. līdz 1989. gadam Valdis Zatlers bija Latvijas Tautas frontes domes loceklis. 2007. gada 22. maijā Saeimas valdošā koalīcija (Tautas partija, ZZS, LPP/LC un TB/LNNK), nespējot vienoties par viena partijiska Valsts prezidenta amata kandidāta atbalstīšanu, Latvijas Valsts prezidenta amatam izvirzīja Valdi Zatleru. Jau pirms vēlēšanām Latvijā plašu rezonansi izpelnījās Zatlera izteikumi par to, ka viņš kā ārsts ir pieņēmis nedeklarētas pateicības dāvanas. Viņa oponenti izteica arī bažas par to, ka Valdis Zatlers nebūs pietiekami neatkarīgs prezidents, jo viņam esot pārāk ciešas attiecības ar valdošo koalīciju. 31. maijā norisinājās 2007. gada Latvijas prezidenta vēlēšanas. Tajās Valdis Zatlers tika ievēlēts par 7. Latvijas Valsts prezidentu, iegūstot 58 balsis un apsteidzot savu konkurentu Aivaru Endziņu, kurš ieguva 39 balsis. 8. jūlijā viņš nodeva savu zvērestu Saeimai, oficiāli kļūstot par Latvijas Valsts prezidentu. Valdis Zatlers ir precējies ar Lilitu Zatleri un viņam ir trīs bērni.
29 4 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000
O raxtinsh par Valodju uztaisits! Nelasiju gan to tekstu jo neipashi interese, bet man personigais viedoklis par vinu - labak lai dara to kas vinam padodas, proti, arste cilvekus nevis tos vada. Latvija ieguva videju prezidentu jo zaudeja labu arstu :(
7 0 atbildēt
kā IRA teica :,, Normāls Chalis !" :*:*
6 1 atbildēt
Eso avatarsEso
eh jums jau labāk, lai kāds chekists vada valsti nekā ārsts.. Nav te ko likt tādus rakstus - no pamatskolniekiem neko labu, tb gudru nedzirdēt +)
5 0 atbildēt
Lielāks labums būtu ,ja viņš būtu palicis ārts.
5 0 atbildēt
Es biju par to otru prezidenta kandidātu. Tas ir normāls frīks. :D
5 0 atbildēt
Vaira bija labāka :)
5 0 atbildēt
man vins tiik normals calis savejais:)
5 0 atbildēt
izcils arsts yeaah lool
5 0 atbildēt
es cepuri novelku Ilvesa (Igaunijas prezidents) prieksa... goda vards, calis ar ieksam..
5 0 atbildēt
Cepuri nost viņam jau par to, ka viņš ir izcils ārsts
5 0 atbildēt
Nu šoreiz atturēšos komentēt - neko labu tā pat nepateikšu !!!!
4 0 atbildēt
neatceros kurā avīzē izskanēja spārnota frāze, ka viņš atgādinot krokodilu Genu. vispār, jā, līdzība ir emotion
4 0 atbildēt
Katram prezidentam sava īpatnība ;)
3 0 atbildēt
domaa vinjam nav juutu ?
3 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt
vinjs lidzinas Hitleram emotion emotion
2 0 atbildēt
Aj, tak lieciet nabadzinam mieru. So to jau vins dara ;)
2 0 atbildēt
pazors ne prezidents !
3 1 atbildēt
a man vienalga,Lv vsp vareja nebuut prezidenta :D
3 1 atbildēt

🙂✌

0 0 atbildēt