local-stats-pixel fb-conv-api

Sigulda8

30 4
Sigulda ir pilsēta Rīgas rajonā. Tā atrodas Gaujas Nacionālā Parka teritorijā un savas skaistās apkārtnes dēļ tiek dēvēta par Vidzemes Šveici. Kopš Siguldas novada izveides, kad savienoja Siguldas un Mores pagastus, Siguldas teritorijā iekļāva arī senos Turaidas un Krimuldas ciemus. Sigulda atrodam aptuveni 52-53 km attālumā no galvaspilsētas Rīgas. Pagājušā gada augstā pilsēta svinēja savas dibināšanas 800 gadadienu, bet pilsētas tiesības Sigulda ieguva vien 1928. gadā. Tagad Siguldas iedzīvotāju skaits ir pārsniedzis 11 000.


Ko apskatīt un ko darīt Siguldā?
Sigulda ir kļuvusi par vienu no Latvijas galvenajiem tūrisma objektiem. Ekstrēmāki cilvēki labprāt apmeklē vertikālo vēja tuneli "Aerodium" (atceroties Turīnas olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju, atceramies arī "Aerodium" puišu neaizmirstamo priekšnesumu, lidojot vairāk kā 10m augstumā), Siguldas bobsleja trasi, kur vasarā var izbraukt ar bobsleja kamanām uz riteņiem, bet ziemā ar vočko (piepūšamas bobsleja kamanas) vai pat ar īstām bobsleja kamanām, rodeļu trasi vai kādu no piedzīvojumu parkiem "Mežakaķis" un "Tarzāns", vai pat izlec ar gumiju no gaisa tramvajiņa (kas šāds ir vienīgais Baltijas valstīs).

Tie kam nepatīk tik asas izjūtas var doties pārgājienos pa skaisto Gaujas senleju. Apskatīt Velna alu, Pēteralu, Gūtmaņalu (lielākā ala Baltijā), Gleznotājkalnu vai kādu no cilvēku radītajiem apskates objektiem: Siguldas pilsdrupas un Siguldas jauno pili, Turaidas pili, vai Krimuldas pilsdrupas.

Cita interesanta informācija.
Sieviešu skaits Siguldas pilsētā - 6251, bet vīriešu ir 5236.
Siguldā 84% no visiem pilsētas iedzīvotājiem ir latvieši un pārējās tautības ir samērā nelielā skaitā.
Pēdējo 100 gadu laikā iedzīvotāju skaits Siguldā ir palielinājies vairāk kā 10 reizes.
Siguldas sadraudzības pilsētas ir Birštona (Lietuva), Angusa (Skotija), Logstora (Dānija), Štūre (Vācija), Keila (Igaunija), Fālčepinga (Zviedrija) un Čiatūra (Gruzija).
30 4 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
tas, kas man asociējas ar siguldu ir bobsleja trase, Gaujas ieleja, rodeļu trase & mezha kakji emotion skaista pilsēta ! paldies par rakstu. emotion emotion
4 0 atbildēt
Vienmēr ir patikusi Sigulda, tās ir manas otrās mājas. Dzīvoju 50% Rīgā, 50% Siguldā :)
4 0 atbildēt
sigulda vienmer smuka ziema vasara pavasari un rudeni!!1
4 0 atbildēt
Ši mana pilsēta prieks par labiem komentiem emotion
3 0 atbildēt
vareja vairak bildiites salikt emotion
2 0 atbildēt
siguldaa dziivoju no savas dzimshanas... nekad nepaarvaakshos emotion emotion
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt