local-stats-pixel fb-conv-api

Nobela prēmija7

23 1
Nobela prēmiju reizi gadā piešķir cilvēkiem, kas ir veikuši izcilus pētījumus, atklājumus vai devuši ievērojamu sniegumu sabiedrībai. To uzskata par visprestižāko balvu mūsdienās. Alfrēds Nobels (zviedru rūpnieks, dinamīta izgudrotājs) paredzēja šīs prēmijas savā testamentā, ko viņš parakstīja Zviedru-norvēģu klubā Parīzē, 1895. gada 27. novembrī. Viņš bija šokēts par viņa izgudrojuma izmantošanu postošiem nolūkiem un vēlējās, lai šīs prēmijas pasniegtu cilvēkiem, kuri ir labi kalpojuši cilvēcei. Nobela prēmija ir arī finansiāli nozīmīga - tā šobrīd sastāda apmēram 10 miljonus zviedru kronu (vairāk kā miljons eiro vai ASV dolāru). Kopš 1901. gada prēmija tiek piešķirta katru gadu šādās jomās : Fizikā Ķīmijā Fizioloģijā vai medicīnā Literatūrā Miera veicināšanā Ekonomikā (kopš 1969. gada)
23 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Vajag noteikti lielu apņēmību , la 1 milj atdotu labdarībai, ja to tikko esi laimējis!:D:D
2 0 atbildēt
man tādu nevajag ^^
1 0 atbildēt
Matēmātikā nepiešķir jo Nobela sieva pārojās ar matemātiķi.
0 0 atbildēt
Raksta autors arii vareja pamekleet (varbut ne tikai netaa) sarakstu ar visu Nobela premiju ieguvejiem! To butu interesanti apskatiities! Aaa, jaa, 2 interesanti fakti par Nobela premiju: 1. Kapec nepieskir matematika?? Tapec, ka pasham Nobelam nepadevas matematika, vins to nevareja ciest un skola pelnija 2niekus :) (nopietni) 2. Lai arii mes visi butu sajusmaa par 1 Milj eiro, tomer visi, kuri bija sanemushi Nobela preemijas, taas noveleja labdaribai, jo tiem, kas to nedarija, vinus piemekleja kada liela nelaime (nave, tuvinieka nave, gimenes izjukshana utt)
0 0 atbildēt
Hmm, es par matematiku esmu dzirdejis savu faktu :/
0 0 atbildēt
" Viņš bija šokēts par viņa izgudrojuma izmantošanu postošiem nolūkiem" , viņš tiešām iedomājās , ka sprāgstvielu neviens neiedomāsies izmantot kaujās !!!!! :D Cik atceros , tas ir tas pats , kas ar ložmetēja izgudrošanu . Izgudrotāji cerēja , ka cilvēkus atbaidīs tā spēks , un samazināsies kari . Protams tā nebija , un tas bija neatņemams ierocis lielu pulku izšaušanai !!! :D
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt