local-stats-pixel fb-conv-api

suņi2

7 3
Austrumeiropas Aitu Suns – tik daudz slavēts un pelts. Tik daudz salīdzināts un vērtēts. Kāds tad īsti ir šis burvīgais darba suns – sargs, kompanjons un vienkārši draugs?
Jau no paša sākuma, kad 1904. gadā Krievijā tika ievesti pirmie Vācu aitu suņi, kuri tika izmantoti kā policijas suņi un suņi – sanitāri krievu-japāņu karā, šis suns ir sevi pierādījis kā ideāls dienesta suns ar slavējamām uztveres spējām un vēlmi apgūt visu jauno.
Selekcijas un šķirnes piemērošanas jaunajiem apstākļiem rezultātā pirmais oficiālais šķirnes standarts, kas nostiprināja AAS tipu, tika apstiprināts 1964. gadā PSRS Lauksaimniecības Ministrijas Kinoloģijas Padomē. Šis standarts īpaši nav mainījies arī mūsdienās, kas nozīmē tikai to, ka nav radīta kārtējā dekoratīvā suņu šķirne uz darba suņa bāzes, bet AAS ir palicis tāds kāds tas ir bijis savos pirmsākumos. AAS noteikti nav klēpju sunītis!!!
Neņemiet AAS, ja vienīgais mērķis ir smuks, paliels spalvu kamols uz Jūsu dīvāna. AAS ir darba suns, kurš, ja ar viņu nenodarbojas un atstāj novārtā, var kļūt destruktīvs un pat agresīvs.
Neņemiet AAS, ja grasāties to likt pie ķēdes – viņš ir pārāk inteliģents un gudrs, lai sēdētu pie ķēdes un skaitītu vārnas!
Tas ir suns, kurš vislabprātāk pavada laiku treniņu laukumā kopā ar savu saimnieku un apgūst jaunas zināšanas un iemaņas ar tādu entuziasmu, ko varētu apskaust daudzi citi darba suņu īpašnieki.
Ielāgojiet - Jums nāksies pielāgot savu dzīves ritmu savam aktīvajam un atraktīvajam mīlulim – un ticiet, tas nozīmē daudz fizisku aktivitāšu. Jums nāksies pavadīt laiku ilgās un aktīvās pastaigās ik dienu.
AAS ir pakļāvīgs, bet ar savu raksturu. No pirmā brīža Jūsu mājās viņam ir jāzina, kurš te ir saimnieks un tad arī turpmākajā saskarsmē problēmu būs daudz mazāk. AAS, kā jebkurš suns, kas ir uzņemts kā ģimenes loceklis un nevis kā manta var kļūt par lielisku rotaļu biedru Jūsu bērniem. Pareizi audzināts viņš nekad neizrādīs agresiju pret ģimenes locekļiem un draugiem. Nekad nepacels balsi nevietā! Viņš lieliski sadzīvos ar citiem mājdzīvniekiem, ja no kucēna ienākšanas mājā liksiet saprast, ka tie ir viņa draugi un nevis rotaļlieta.
Ir tik daudž šo ‘’ja’’..... Tas laikam nozīmē tikai to, ka viss ir Jūsu rokās!

Un, nobeigumam, atzīmēšu tikai to, ka ‘’Austrumnieki’’, kā tos mēdz dēvēt tautas valodā, ir izturīgi gandrīz pret jebkuriem laika apstākļiem, bet tikpat labi var dzīvot arī pilsētas dzīvoklī ar nosacījumu, ka saimniekam atgriežoties no darba tiks kārtīgi izskrieties!


7 3 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Paldies par raxtu man kaa reize ir AAS....!!! :)
0 0 atbildēt
video super emotion :D
0 0 atbildēt