Ko darīt, ja mājās nav limonādes, bet tik ļoti to vēlies? Lūk------>
negribās bojāt vēderu ar tādām ķimikālijām tadēļ turpināšu dzert kolu
Ko darīt, ja mājās nav limonādes, bet tik ļoti to vēlies? Lūk------>
lol..pievieno sālu un tad būs šipučka, kjiopa ātri izdzer un izvejm kuņģi, palīdz kad pohas
Jā, kādreiz šitādu uztaisīju un sanāca .... baigais sūū**** Labāk sametu augļus ar pienu un sablenderēju - daudz veselīgāk un garšīgāk :)
Šito sen zināju. Atceros,ka man bija kādi 10 gadi un šito dzēru,bet kautvai garšoja viebos tik un tā. :D
man gan patik tada recepte citronskabe + soda + cukurs + ledus + mazliet zaptes :)
Kad biju sīcis, šitādu taisīju, bet ar ķīmisko spraitiņu pat nesalīdzināt.. :/
Man negaršoja.. :D
atbildot uz niks komentāru " ne visas E vielas - DIKTI KAITE_ daune, shu... "
palasi par "E" vielām
PS. rupeklības izteikt nebij obligāti un apsaukāties. Es TEvi neapsaukāju,lai pret mani tik nepieklājīgi un neaudzināti izturētos.
E102 - bīstama E103 - aizliegta E104 - apšaubāma E105 - aizliegta E106 - bīstama E110 - bīstama E120 - aizliegta E122 - apšaubāma E123 - ļoti bīstama! E124 - bīstama E125 - aizliegta E126 - aizliegta E127 - bīstama E130 - aizliegta E131 - aizliegta E141 - apšaubāma E142 - kancerogēna E150 - apšaubāma E151 - apšaubāma E160A - bīstama E161 - apšaubāma E171 - apšaubāma E173 - apšaubāma E180 - apšaubāma E191 - aizliegta E210 - kancerogēna E215 - kancerogēna E220 - sagrauj vitamīnu B1 E221 - gr*šanas traucējumi E224 - gr*šanas traucējumi E226 - gr*šanas traucējumi E230 - ādas funkcijas traucējumi E231 - ādas funkcijas traucējumi E232 - ādas funkcijas traucējumi E239 - kancerogēna E240 - apšaubāma E241 - apšaubāma E250 - hipertonijas izraisītājs E251 - hipertonijas izraisītājs E252 - hipertonijas izraisītājs E271 - kancerogēna E311 - izraisa izsitumus E312 - izraisa izsitumus E320 - satur daudz holesterīnu E321 - satur daudz holesterīnu E330 - kancerogēns E338 - gr*šanas traucējumi E340 - gr*šanas traucējumi E341 - gr*šanas traucējumi E407 - gr*šanas traucējumi E450A - bīstama E453 - gr*šanas traucējumi E455 - gr*šanas traucējumi E456 - gr*šanas traucējumi E461 - gr*šanas traucējumi E462 - gr*šanas traucējumi E465 - gr*šanas traucējumi E477 - apšaubāma
Ieskatam vēl viens saraksts, ja gribat iegūt kādu no slimībām:
Ļaundabīgs audzējs: E103, 106, 121, 123, 125, 126, 130, 131, 142, 152, 210, 211, 213, 217, 240, 330, 477 Kuņģa un zarnu trakta slimības: E221 - 226, 320 - 322, 338 - 341, 407, 450, 461 - 466 Aknu un nieru slimības: E171 - 173, 320 - 322 Alergēni: E230 - 232, 239, 311 - 313 Nāvīgi bīstami: E121, 123, 240, 330, 621, 641
Praktisks piemērs: ņemam saldējumu, apēdam un skatāmies, kas ir nonācis mūsu vēderā. 12% meža ogu piedevas, ieraugs ar Acidophilus un Bifidobakterium Speciees un citas mažāk nozīmīgas sastāvdaļas. Un mūsu E:
E440 - pektīns E415 - ksantāna sveķi E202 - kālija sorbāts E330 - citronskābe (kas, kā izrādās, ir koncerogēna) E322 - lecitīni (izraisa, kuņģa un zarnu trakta slimības) E1422 - Acetilētas dicietes adipināts E471 - Taukskābju mono - un diglicerīdi
Gaiļezera Iekšķīgo slimību nodaļas vadītāja Edmunda Jansona viedoklis:
Varu tikai pievienoties raksta autorei un viņas aicinājumam lietot dabas veltes bez dažādiem konservantiem, kuri gan visai kārdinoši uzlabo produktu vizuālo izskatu un dažkārt arī garšas īpašības, taču var arī radīt dažādas nevēlamas blakus parādības - alerģiju, onkoloģiskas slimības un vēl kādas vēl neizzinātas pārmaiņas mūsu organismā.
Diemžēl dzīves temps mums liek arvien vairāk izmantot ātri lietojamus produktus, kuriem ir tik neparasti ilgi realizācijas termiņi, tādējādi atvieglojot mūsu dzīvi. Ar vien mazāk laika paliek pašiem gatavot pārtiku no svaigiem produktiem. Arī pārtikas ražotāji ir ieinteresēti ar iespējams mazākiem zaudējumiem gūt peļņu. Tā ir civilizācijas attīstības negatīvā puse.
Pārtikas piedevu, konservantu un citu vielu pievienošanu produktiem nosaka valsts likumdošana. Mūsu gadījumā tā ir ES un tās likumdošanas orgāni. Ir noteikts, ka ir jābūt brīdinājumiem par piedevas iespējamām negatīvajām izpausmē.
Konkrēts piemērs - Aspartāms. (E-951) Viela, kura ir mākslīgi iegūta un kuru izmanto kā saldinātāju daudzos pārtikas produktos ar zemu kalorāžu - dzērienos, saldējumos, dažādos cepumos, saldumos (ap 5000 izstrādājumu!). Salīdzinot ar cukuru tas ir 200 reizes saldāks! ES ir noteikusi, ka šīs vielas daudzums nedrīkst pārsniegt 1000 miligramus uz kilogramu produkta. Brīdinājums - ir nelietot cilvēkiem, kuriem ir vielmaiņas slimība fenilketonūrija. Citu brīdinājumu nav, lai gan dzīvniekiem var radīt onkoloģiskas slimības.
Secinājums viens - vielas, kuras dabiskos produktos nav sastopamas un organisma bioķīmiskā sistēma agrāk nav saskārusies, var tikt atzītas nelielos daudzumos par izmantojamām, bet nevar uzskatīt par drošām, jo tikai ilgā laika posmā (vairākās paaudzēs) var izvērtēt tās postošo ietekmi uz cilvēka veselību.
Atliek tikai pašiem izvēlēties sev pieņemamo dzīves modeli un cerēt, ka lauksaimnieki būs ieinteresēti pārdot savu produkciju arī individuāliem pircējiem, bet ne tikai lielražotājiem.
nju bet cilweeks centaas,un pats sagatawoja raxtu ar sewis foceetaam bildeeem ,par to +
man garšo vienkāršs un tīrs ūdens ;)
Piekrītu komentam par pienu un augļiem, tomēr vasara ir un vajag izmantot visu ko tā dod!
Jā, šitā ir ļoti veca un laba recepte. Es gan dodu priekšroku vai nu tikai citronskābe+cukurs vai tikai citronskābe+soda. Citronskābes vietā tikpat labi var izmantot arī etiķa esenci, bet ja ar esenci pārcenšas, tad var liet ārā, ar citronskābi var drošāk. + par rakstu.
atbildot uz niks komentāru " nogriez nagus, dauni " izvēlies pareizos izteicienus!!!!! Un tavai zināšanai- neesmu es džeks. Tagad TU esi daunis.
Tuu melnaa nefe soda tiesi ir veseliga pirms esanas ierauj sodas udeni un tada est griba ir ka nu tikai...:)
man patīk pudelē ielikt sodu un citronskābi pielej ūdeni aistaisi un pec minuutes met pret sienu :D skaņa laba