local-stats-pixel fb-conv-api

kas ir vientulība?7

24 0

Mūsu dienas cilvēks ir zaudējis spēju sevī nodziļināties un koncentrēties. Viņš dzīvo drudžainā steigā, tā it kā tiktu vajāts.

Tiesa : lielpilsēta cilvēku vajā ielas troksnis, mūžīgā straume, nemierīga dzīvokļu-kazarmu atmosfēra, sabojātais gaiss un vesels pūlis elementāru būtņu, kuras par katru cenu mēģina iespaidot cilvēku un dabūt to savā varā. Cilvēks beidzot zaudē drosmi palikt ar sevi vienatnē, viņš meklē sabiedrību, vienmēr dzīvo ārpus mājas, pēc sevis paša tas vairs nemaz nespēj justies kā mājās, viņš atsvešinās no sevis un – izbauda visu, izņemot sava paša dvēseles bagātības. Kas par daudz izklaidējas sabiedrībā, tas nāk kontaktā ar tā sauktiem masu cilvēkiem, no kuriem nepilnīgi piesavinās daudz nevēlama un atdot tur savu enerģiju un īpatnību. Tā sauktā sabiedrība cilvēku izsūc kā vampīrs un dzīvo tik uz īpatnības režīma. Stipri-sensitīvos viņu gaišredzība spēs uzturēties vientulībā, jo mājas garīgie izelpojumi tiem bieži kļūst nepanesami.

Bet arī vientulībai, kā katrai lietai , ir savas labās un savas ļaunās puses. Nav gaismas bez ēnām. Pārspīlēta vientulība var radīt gaišumu un lieku neuzticību. Tomēr- gaisma ir pārsvarā, - sevišķi , ja ņem vērā nākotnes un mūžības vērtības. Lielākie vīri tikai vientulībā un klusumā kļuvuši lieli.

Klusums ir visa lielā radītājs. Tāpēc esat droši un nebaidieties palikt vienatnē un ieskatīties sevī. Tas ir pirmais solis uz taku, kura ved mistikas dzīlēs. Tik grūts šis pirmais solis arī nebūtu,- neaizmirstat vienu: Dievs Elijam neparādījās ne vētrā, ne perkonī, bet lēnā vējā. Un tiklīdz Jūs ieklausāties klusumā,- Jūs nāksiet kontaktā ar bezgalību, un klusums pats ar jums runas. Jūs ne tik vien baudīsiet viņa dzirdinošo vēsmu, bet dzirdēsiet arī tādu balsi, kura Jums vēlāk taps par mīļu draugu un nepieciešamu padomdevēju.

 Cilvēka dziļums vērojams pēc viņa attiecībām ar vientulību. Ejat sevi meklēt klusumā, kultivējat klusuma brīžus!

Tur gūsiet veselību un iekšēju mieru.

Klusums palīdzēs ne tik vien atraisīties Jums no sekluma, bet liks arī uzplaukt Jūsu talantiem un uzziedēt Jūsu dvēseles visbrīnišķīgākajam ziediem!

24 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Bet tu zini, pat tad, kad ir klusums, vienalga kaut kas skan.

Vai tas būtu pulkstenis, vai putni, vai skaņas savā galvā

4 0 atbildēt

Lai nu par ko, bet par vientulības trūkumu es nevaru sūdzēties. Bet bez cilvēkiem ar nevar. Nevar ar viņiem, nevar bez viņiem

3 0 atbildēt

 Vientulība ir kad telefona kontakotos ir 200 numuri, bet pazvanīt nav kam

3 0 atbildēt

Ienīstu nepārtrauktu sabiedrību un parāk lielu burzmu.. Labak vairāk vienam būt .. 

2 0 atbildēt

atbildot uz rakstamgalds komentāru " Bet tu zini, pat tad, kad ir klusums, vienalg... "

 

jā, es man liekas to zinu vislabāk. :)

 

1 0 atbildēt
Viientuliiba ir tad, kad tu guli slimniicaa un pie tevis neviens nenaak.
0 0 atbildēt

skumīgi :(

0 4 atbildēt