local-stats-pixel fb-conv-api

Znojmo, Čehija3

26 2

Znojmo,viena no svarīgākajām pilsētām uz Čehijas un Austrijas robežas. 1226 gadā Premyslid Otakar I veicināja pilsētas uzplaukumu. Tai apkārt atradās nocietinājuma siena, no kuras lielākā daļa joprojām ir saglabājusies.

Pēc postoša ugunsgrēka visa pilsēta tika rekonstruēta renesanses stilā. Tā lepojas ar vairākiem būtiskiem vēsturiskiem apskates objektiem - piemēram, Svētās Katrīnas  Rotunda, atgādinot par vēsturisko Čehiju un saskaņā ar ekspertu viedokli ir otrais nozīmīgākais  piemineklis valstī pēc Prāgas pils. Znojmo pilsētas patrons ir svētais Nikolas, un pilsētā atrodās skaistā Sv. Nikolasa baznīca.  Znojmo ir slavena pateicoties pieejai pazemē, kas saistītaar daudzām leģendām. Lai iepazītos ar karaliskās pilsētas vēsturi būs nepieciešams daudz laika, bet arī īsa pastaiga atklās dažus t
ūkstošus gadu ilgo vēsturi šim Dienvidaustrumu Morāvijas dārgakmenim.

26 2 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Skaisti! Man patīk!

13 0 atbildēt

njaa.. pilseta jau skaista izskatas.

1 0 atbildēt

atbildot uz alux komentāru " njaa.. pilseta jau skaista izskatas. " pilsēta arī ir skaista, tikai man sanāca tur pabūt kādas 2 stundas tikai, ilgāk nepaņēmām stāvvietas atļauju mašīnai, bija jādodās tālāk!! Visu nepaspēju redzēt, bet galvenais un skaistākais tomēr tika redzēts!!

0 0 atbildēt