Man zemenes garšo un vasaru gaidot nolēmu par tām uztaisīt rakstu!!
Zemeņu kūka ''Sapnis''
Mīklai:
4 ēdamkarotes kviešu miltu;
4 ēdamkarotes cukura;
4 olu dzeltenumi;
6 olu baltumi.
Pildījumam:
300g zemenu;
100g cukura.
Krēmam:
600g zemenu;
200g cukura;
1/2l salda krējuma;
2 tējkarotes želatīna.
Rotājumam:
100g zemeņu.
Mīkla:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pieber 3/4 cukura un puto, līdz cukurs izšķīst un masa palielinājusies 2-3 reizes.
Citā traukā saputo olu baltumus, putošanas beigās pievienojot 1/4 cukura.
Saputotus olu dzeltenumus samaisa ar 1/3 saputoto olu baltumu, pievieno miltus. Beigās iecilā atlikušos olu baltumus.
Izcep biskvītu, pārliek ar sasmalcinātām zemenēm un apkaisa ar cukuru. Satin veltnī un ļauj atdzist.
Krēmam zemenes iecukuro. Kad sula atdalījusies, to nolej, pieber želatīnu un uzbriedina. Saldo krējumu un cukuru saputo, pieber ogas, uzbriedināto želatīnu un visu labi samaisa.
Ruleti sagriež plānās šķēlītēs. Ar tām izklāj lielas māla bļodas malas. Bļodā lej pagatavoto zemeņu krēmu un novieto aukstumā.
Kad krēms sastindzis, kūku izņem no trauka un uzliek uz šķīvja. Pārliek ar zemeņu pusītēm.