local-stats-pixel fb-conv-api

Vampīri!10

40 1

Vampīrs ir mitoloģijā vai folklorā sastopama mītiska būtne, kura izdzīvo, pārtiekot no asinīm. Folkloristiskos stāstos nemirstīgie vampīri bieži apciemo savus mīļotos, kā arī izraisa postu vai pat sēj nāvi apkārtnē, kurā tie dzīvoja, kad bija dzīvi. Šajos stāstos tie nēsā līķautus un bieži tiek aprakstīti, ka ir melnīgsnēji ar sārtu vai tumšu seju, kurš ir krasi atšķirīgs uzskats par vampīriem no tā, kas ir izplatīts mūsdienās. Kopš 19. gadsimta uzskata, ka tie ir bāli un miesās vāji tēli. Lai gan vampīriskie tēli ir sastopami daudzās kultūrās, termins vampīrs kļuva plaši pielietos tikai sākot ar 18. gadsimta sākumu, kad Rietumeiropā ienāca vampīru māņticība no reģioniem, kur jau pirms tam leģendas par tiem bija plaši izplatītas, kā, piemēram, no Austrumeiropas un Balkāniem,[1] lai gan vietējie tos dēvēja citos vārdos, piemēram, Grieķijā par vrykolakas, Rumānijā - strigoi. Līdz ar vampīru māņticības palielināšanos, Eiropā bija novērojamas masu histērijas un bija pat gadījumi, kad līķus uzdūra uz mietiem un cilvēki tika apsudzēti vampīrismā.

« 1  2  3 »
40 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

atbildot uz bellydancer komentāru " Varētu papildināt arī ar vīriešu kārtas vampī... " Gana labi tāpat - asinis un naudu mums izsūc sievietes!

1 0 atbildēt

atbildot uz chingacguks komentāru "EM>atbildot uz bellydancer komentāru " Varētu p... "

Oi, dažiem te tāds rūgtums pret sievietēm... Nu tad jākļūst par geju un nebūs nekādu problēmu ar sievietēm.  

1 0 atbildēt

+

1 0 atbildēt

dažas bildes smukas, bet tā parspīlets

0 0 atbildēt

Vienigais kautcik sakarigais raksts no tiem kas atrodas 1maja lapa. +1

0 0 atbildēt

16. bilde forša. :)

0 0 atbildēt

Bet bet bet... kur ir Edvards? un un un... vampīri spīd!

0 0 atbildēt

Pats rakstiņš varēja būt izsmeļošāks… daudz par maz info, jo kopš tā paša pieminētā 18 gs vampiru leģendas ir ļoti sdaudz un dažādas. It kā jau ok… bet kaut kāda nepabeigtības sajūta…

0 0 atbildēt

ļaudis c'mon , vampīru nav. :D

0 0 atbildēt

Varētu papildināt arī ar vīriešu kārtas vampīriem. Piemēram Bredu Pitu, Eņģeli un Spaiku no Bafijas :)

0 1 atbildēt