local-stats-pixel fb-conv-api

Vai var iemācīties zīmēt?155

1749 10

Kurš var spriest, kur ir robeža starp mācēšanu un nemācēšanu? Čaks?! Katrā ziņā attīstīt šo lietu diezgan ātri progresējot, manuprāt, var jebkurš.

Līdz šim baidījos pievienot rakstus, bet šodien saņēmos un izvēlējos pirmoreiz paspokoties, tādēļ ka pazīstu vairākus cilvēkus, kas pilnīgi pastāv par apgalvojumu, ka, lai varētu iemācīties skaisti zīmēt, nepieciešams talants..

Es domāju, ka šādā veidā viņi vienkārši cenšas atbrīvoties no vēlmes zīmēt un nelielajām grūtībām, kas sagaida..


anyway.. šeit ielieku savu zīmēšanas prasmes evolūciju un spriediet paši, vai nolaist rokas slēpjoties aiz "man nav talanta", vai paņemt zīmuli un lapu...

Un balsojam par 14. jaunēkli šeit :) --> http://www.spoki.lv/konkursi/Misters-Spoks-1balsosanas-PART2/613165

1749 10 155 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 155

0/2000

Grūti spriest vai daļa cilvēku , kas te atstāsjuši savus komentārus un dedzīgi piekrīt šim " iemācīties zīmēt " jēdzienam, saprot vārda " talants " nozīmi .....

3 0 atbildēt

manu zīmējumu evolūcija iesākās tā pat kā tev, tikai es zīmēju pikačū n'shit pok*nus. :D

2 0 atbildēt

iemacities var protams bet talantam un gribesanai arii jabuut!

2 0 atbildēt

pēdejā tā patīk+:)

2 0 atbildēt

YAAAAAY!! pirmais raksts un jau esmu ķirbis ^^ :))

2 0 atbildēt

2. bildē tas gadījumā nav tas čalītis ar runas aparātu no Dienvidparka? man mazliet atgādina. emotion

2 0 atbildēt

visu var iemācīties, bet ne visiem pietiek gribasspēka to darīt. talantīgs cilvēks bez mācīšanās paveiks to, kam cits ir veltījis vairākus gadus. bet novārtā atstāts talants nīkst. gan talantīgajiem, gan netalantīgajiem jāiegulda darbs un laiks, lai būtu rezultāti.

2 0 atbildēt

:D :D :D

1 0 atbildēt

Man vienīgajam 17 atgādina jacky? emotion

1 0 atbildēt

pašam patīk zīmet tāpēc šī diskusija ieinteresēja  - izlasīju visus komentārus

Saki, ka nav vajadzīgs talants, lai iemācītos zīmēt?

Ja vēl tagad tu zīmētu tāpat kā pirms tiem 5-6 gadiem, tad tu apgalvotu pretējo emotion

- tev vnk tāds jau ir un tu to gadu laikā esi izkopis ;)

1 0 atbildēt

17. holy shit :)good

1 0 atbildēt

TALANTS! LIELS TALANTS!

emotion

1 0 atbildēt

Pārzīmēt ir viens, bet varu Tev ieteikt vienu labu pamācību, kas protams ir gara un ilgstoša, bet ļoti noderīga, lai saprastu cilvēka proporcijas. Tā palīdzēs, pat bildēs neskatoties, uzzīmēt sevis iedomāto cilvēku, tēlu, radījumu. Ja saproti angļu valodu un ir interese, varu pateikt, ja ne, tad ne. :)

1 0 atbildēt

Nevar teikt ka tev nav talanta!Es uzskatu ka tāds IR un tu viņu vienkārši ar gribasspēku ietrenēji ; )

Man bija tāpat-sākuma manga un tā nepārāk smuki,a kad uztrenējos visi saka ka ir talants!Galvenais ir to talantu attīstīt ; )

1 0 atbildēt

nu nedomāju, ka zīmēšana ir tāda lieta kur var iztikt bez talanta. protams ja mācās un dara tad var daudz ko panākt bet nu tomēr kripatiņai ir jābūt iekšā. tam skatam, sajūtam, kā jābūt tām formām nu kaut kā tā. nezinu kā aprakstīt to. pie visa jau jāstrādā. un arī jābūt tai patikšanai, ka tev gribās tās entās stundas sēdēt pie vienas lapas un pēc tam saprast ka nekas nesanāca un tad atkal mēģināt pa jaunam.

1 0 atbildēt

Vecīt tev ir taads talants ++

1 0 atbildēt

Pēdējais vislabāk patika :)

Iesaku neapstāties savā evolūcijā un pakāpties vēl augstāk - sākt zīmēt no dabas - uzstādījumus, arhitektūru, modeļus utt. Zīmējot no bildēm, tu principā izdari to pašu, ko printeris - mehāniski kopē..

bet labs! tā tik turēt ;)

1 0 atbildēt

12,16,17,18 vienkārši super. Sākumā izskatījās nevisai, bet ar katru reizi labāk. Tik skaisti zīmē. :).

1 0 atbildēt

Tev ir talants

1 0 atbildēt

pirms sava komentāra ierakstīšanas izlasīju visus citus, lai izpriestu, vai vispār ir jēga ko rakstīt pašai. ir.

jā, protams, darbs un centība zīmēšanā ir svarīga lieta, neapšaubāmi, tev piemīt abas šīs kvalitātes. tomēr paliek vēl viens punkts, kas padara vai vismaz kam vajadzētu padarīt jebkuru darbu īpašam. tā ir jaunrade.  protams, netā paskatoties var redzēt milzum daudz cilvēku, kuri pārzīmē fotogrāfijas un uzskata, ka viņi ir talantīgi. bet cik gan daudzi no šiem cilvēkiem ir spējīgi dzīvajā uzzīmēt to pašu aktu, kas nav uzlikts uz lapiņas, kam nav tik precīzi iezīmētas ēnas? un, es atvainojos, jēga no māsklinieka, kurš nav spējīgs zzīmēt manu portretu no dabas?

vai tie paši jau iepriekš apspriestie impresionisti un ekspresionisti - nekad tie nepārzīmēja citus darbus, bet radīja savus, kurus nu mēģina pārkopēt. tas, manuprāt ir talants - strādāt, radīt ko unikālu, pēc iespējas mākslinieciski kvalitatīvāku.

pati esmu beigusi bērnu mākslasskolu, piedalījusies daudzās zīmēšanas olimpiādēs (un esmu tiksui arī 2x labi novērtēta republikas līmenī), pašlaik eju LMA sagatavošanas kursos. mācos zīmēt pagaidām tikai perspektīvas un klusās dabas, muskuļu grupas. un visa gada laikā mums bija tikai viens uzdevums pārzīmēt kāda darbu, pareizāk sakot, tā detaļu. no visiem darbiņiem tikai 1/3 ir radošie, bet tās perspektīvas vai klusās dabas katrā darbā tiek liktas savādāk, lai pilnveidotos un mācītos no vecajām kļūdām. un skolotājs/padomdevējs pie sāniem IR noderīgs.

un kas attiecas uz talantu - akadēmijas kursus neapmeklēju tik cītīgi kā vajadzētu, jo mīlu zikalidēties. jā, skatē man nebija visu darbiņu. bet pasniedzēji man ir atzinuši, ka esmu viens no retajiem cilvēkiem grupā, kuriem ir redzamas talanta izpausmes. un ar "talantīgie" nav domāti "tie, kuriem visi darbiņi ir izdarīti" vai "tie, kuriem viss kārtīgi ieēnots".

 

kā jau sākumā rakstīju, darbs un neatlaidība tev ir, bet talants - diemžēl nav. jo tas vai nu ir, vai nav.

3 2 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »