Vafeļu recepte
Vajag: Milti - 350 gr
Olas - 6 gab
Sviests vai margarīns - 100 gr
Cukurs - 50-60 gr
Sāls - 2,5 gr vai 1/4 tējkarotes
Saldais krējums - 250 gr
Kanēlis - 4 gr
Vanilins - 2 gr ja ir vaniļas cukurs, tad 10 gr vai 1 tējkarote
Sviestu sakuļ baltu,pievieno olu dzeltenumus,cukuru,sāli, kanēli un vaniļu. Kuļ kamēr pazūd cukura graudiņi(izkūst).Atsevišķi saputo olu baltumu stingrās putās un saldo krējumu.
Pievieno sviesta masai miltus (visu laiku maisot) un iecilā olu baltumu un saldo krējumu. Ātri visu sajuc, lai mīkla nesaplok.Trauku ar mīklu ievieto traukā ar aukstu ūdeni.
Mīklu lej sagatavotā un uzkarsētā vafeļu pannā. Cep 220-240C 3-4 minūtēm. Kamēr gatavāc vafeles ir siltas un mīkstas, var veidot (locīt) dažādās formās.
Labu apetīti!