local-stats-pixel

Tuvojas ziema :)))7

7 0
Sniegpārsliņas kristāli sāk veidoties ap ļoti sīku putekļu daļiņām atmosfērā. Radušies kristāli, brīvi krītot caur mākoņiem pakāpeniski apsalstot ar tajos esošo mitrumu veido sešstūrainas sniegpārslas. Tas saistīts ar īpašo ūdens molekulu struktūru, tādejādi kristāli veido vai nu 60 vai 120 grādu leņķi. Mainīgas tempretūras ietekmē snigpārslai pārvietojoties mākonī  augšup, lejup, brīžam tā apkūst, brīžam no jauna apsalst, tādejādi veidojās daudzveidīgas formas. No tā veidojas jauktas pārslu kristālu formas. Tādejādi veidojās ārkārtīgi daudzveidīgas sniegpārslas un mēdz teikt, ka nav divu vienādu sniegpārslu.


No pirmā aukstā laika, skaitot trīs mēnešus uz priekšu, sāksies ziema Ja ziema auksta, tad vasara būs karsta. Ja ziema puteņaina un daudz sniega, tad vasara būs slapja. Ja ziemu pie jumtiem garas lāstekas, tad būs laba vasara. Kad ziemu lieli kupeņi, tad vasaru lielas labības kaudzes. Ja kaila ziema, tad nebūs augļu. Ja ziemā ir liela sarma, tad vasarā kokiem būs daudz ziedu un augļu. Ja ziemā stipri salst, tad nākamā gadā mežā sagaidāmas labas ogas. Jo aukstāka ziema, jo bērziem būs saldākas sulas. Janvara mēnesī no jumtu lāsteku ūdens piesaulē vajag gailim nodzerties, februarī - aunam, martā jau vērsim, tad gaidāma laba vasara.
Reklāma
Reklāma
Reklāma
7 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000
gribu sniegu :)
4 0 atbildēt
tik sen naw taisīts enģelis sniegā.. emotion
4 0 atbildēt
Neuztraucies gan būs iespēja uztaisīt enģeli sniegā... emotion emotion
3 0 atbildēt
Eu avatarsEu
Mans mīļākais gadalaiks... emotion Par kārtīgu Ziemu... daudz sniegu un vēsumiņu, lai tas snieģels turas ilgu, jo ilgu laiku emotion
3 0 atbildēt
Skaisti jau ir, bet tad labāk es atrodos kādā saulaini karstā valstī, un skatos uz ziemu caur fotogrāfijām, man nemaz negribas, to auksto, slapjo laiku.
3 0 atbildēt
11 kolosāla.. :)
1 0 atbildēt

13:):*

0 0 atbildēt