local-stats-pixel fb-conv-api

Turcija- kontrastu zeme4

35 0

Par cik sanācis pabieži doties uz Turciju savākusies arī kāda kaudzīte ar bildēm.                                                                                                                                      

Svētdien tieši atgriezos no Kemeras. Āh- +27- 30 grādi... Kemerā bijām pirmo reizi ( un laikam arī pēdējo), jo gribējām kaut ko jaunu pamēģināt un arī bija baigi labs piedāvājums. :D Daba tur ļoti skaista, Kemera ir vairāk kā lauki, bet tur ir maz cilvēki un daudz krievi un ukraiņi. Nav nekas pret tautībām kā tādām, ļoti daudzi krievi sakarīgāki par dažu labu latvieti, bet nu tur bija pa traku, to pat paši turki teica. Viesnīcā 2 naktī pa visu viesnīcu matj per matj, pie baseina vienkārši dzer alu un spļauj uz flīzēm un visādi citi izgājieni.              

Sapazināmies ar pašiem vietējiem (jo mēs pāris elementārākās frāzes zinam turciski un šiem uzreiz interesanti paliek) šie teica ka sezonas laikā 80% atpūtnieku ir krievi un Kemera pārtop par Kemerovu  (ceru sapratat domu)                                                                                                           

Visā visumā daudz piedzīvojumu- apmaldījāmies apelsīnu laukā, no kura mūs izveda viens turks, noķērām pār ielu dragajošu bruņurupuci, pasēdēju uz kamieļa. Pa cik mums atteicās strādāt telefons nacās pirkt telekarti, to pērkot pie mums pienāca turks un krieviski prasa „vai mēs no Latvijas?”, atbildam, ka jā, šis- „Õ Labdien, sveiki..!”. Šim bizness bijis Latvijā, tiesības licis uz Bauskas ielas (Pārdaugavā) nu vienu vārdu sakot baigi rēcīgs čalis :D.                                                                    

Turcija ir īsta kontrastu zeme, gan laika apstākļu ziņā- vienu brīdi ir zibens, negaiss, pēc 2 stundām ej atkal sauļojies- gan arī pilsētās. Piemēram Stambula- skaistas mošejas, MILZĪGS tirgus ar visādiem interesantiem produktiem un lietām un tur pat nosprādzis kaķis ar kasti apsegts, vienā ielas pusē 5* viesnīca, otrā pusnobrukusi, aizaugusi maja ( tie tik daži piemēri). Pirms braucām pirmo reizi uz Marmarisu (īstenība visforšākais kūrorts) daži teica, ka Turcijā nav ko darīt, tizli tur ir, aizbraucām un sapratām , ka brauksim vēl. Tagad jau braukājam ( kā saka) – po svojim hodam emotion un tā arī ir krietni interesantāk un labāk.

 

Bildes no Marmarisas, Stambulas un Kemeras.

« 1  2  3  4  5 »
35 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

skaisti, tik cilvēki, šķietami, kā izmiruši, gandrīz nemaz nav redzami...

3 0 atbildēt

Pats esmu bijis Turcijā, tur mani visvairāk pārsteidza cilvēku pārlieku lielais reliģijas fanātisms. Jau no pavisam agra rīta pa banzīcas torņiem tika skandinātas dažādas reliģiska satura dziesmas un teiktas dažādas runas, kas turpinājās pāris stundas, tas viss notika Ankarā. Arī braucot pa pilsētu pie baznīcām bija redzami simtiem cilvēku, kas notupušies ceļos, veic lūgšanas. Neskatoties uz to, šī zeme ir tik tiešām skaista :)

1 0 atbildēt

Laimīgais..........varēji sasildīties

1 0 atbildēt