Priekā!
Top 10 vasaras kokteiļi.31
40
1
1.vieta Mojito. Pirms pāris gadiem pasūtīt Mojito kurā katrā bārā nebija iespējams. Taču tagad būtu jābrīnās par tiem, kas nav nogaršojuši šo it kā „limonādes” veidīgo kokteilīti. Pagatavošana: Ievieto ledu šeikerī, pievieno 150 g ruma, 8 piparmētru lapiņas, 6 tējk. svaigi spiestas laima sulas un 4 tējk. cukura. Visu labi samaisa un iegūtu šķidrumu ielej highball glāzē. Pievieno nedaudz zeltera. Dekorē ar laimu un piparmētrām.
2.vieta Sangria. Šis sarkanās krāsas punčs ir lielisks ballīšu kokteilis, pieaugušajiem, protams. Pagatavošana: Bļodā vai lielā traukā ievieto 1 apelsīna un 1 citrona šķēlīti, kas apkaisīta ar cukuru. Visu samaisa ar koka karoti, pievieno vienu pudeli sarkanvīna, puskrūzīti konjaka, ¼ krūzītes apelsīnu liķiera (Grand Marnier vai Cointreau) un 2 tējk. apelsīnu sulas. Maisa līdz cukurs ir izkusis. Pievieno 1 krūzīti zeltera un ledu .
Reklāma
3. vieta Džins ar Toniku. Sākotnēji džins savienojumā ar toniku, tika radīts kā zāles pret slimībām (malāriju un skorbutu), taču mūsdienās šo dzērienu dzer ne tādiem nolūkiem vien. Pagatavošana: Ievieto ledus gabaliņus lielā, šaurā glāzē, tad pievieno džinu ( 75 g džina, rekomendē – Plymouth Gin),100 g tonika (Schweppes) un 1 tējk. laima sulas. Visu labi samaisa un dekorē ar laimu.
4. vieta Cape codder. Šis kokteilis nosaukts Massachusetts apgabala vārdā. Pagatavošana: Piepilda highball glāzi ar ledu, pievieno 50 g degvīna, 100 g dzērveņu sulas. Dzērienā iespiež pusi laima un samaisa.
5. vieta Martini. „No Martini, no Party” – ar šo ir vis izteikts! Martini jau kopš neatminamiem laikiem simbolizējis eleganci un izsmalcinātību. Pagatavošana: Stundu pirms pasniegšanas ievieto Martini glāzi saldētavā. Kad ciemiņi ir atnākuši un Jūs vēlaties viņus pacienāt ar šo kokteili, ievietojiet šeikerī ledu, pievienojiet pustējkaroti vermuta un 75 g džina. 30 sekundes sakratiet masu un ielejiet Martini glāzē. Pievienojiet 1 vai 3 (pēc garšas) olīves, ķiršus, zemenes u.t.t
Reklāma
6. vieta Mai Tai. Šis kokteilis savu nosaukumu ieguvis pateicoties ceļotājam un restorānu vadītājam Vikam, kad viņš saviem Taiti salas draugiem pagatavoja kokteili, kas sastāvēja no ruma, laima, curacao un cukura sīrupa. Taiti iemītnieki šo kokteili nosauca par „Mai Tai, roe 'ae,", kas nozīmē – „prom no pasaules”. Pagatavošana: Ievieto šeikerī 100 g ruma, 50 g Triple Sec, 200 g augļu sulas un samaisa. Ieliek glāzē ledu un ielej tajā iegūtu šķidrumu. Pievieno 1 tējk. tumšā ruma un dekorē ar laimu.
7. vieta Long Island Iced Tea. Jums nav jābrauc uz Long Island, Ņujorkā, lai izbaudītu šo vareno izgudrojumu. To var nobaudīt jebkurā sevis cienošā bārā vai restorānā. Pagatavošana: Šeikerī ievieto ledu, pievieno 30 g degvīna, 30 g džina, 30 g gaišā ruma, 30 g tekilas, 15 g Triple Sec, 2 tējk. svaigi spiestas citronu sulas. Iegūto kokteili ielej 2 glāzēs vai alus kausos un pievieno puskrūzi Coca – Cola. Dekorē ar citrona šķēlītēm.
8. vieta Pina Colada. Šim kokteilim vēsturiski ir bijuši vairāki nosaukumi, taču tagad mēs to noteikti atpazīstam kā ananāsu dzimtas dzērienu. Dzēriens sevī ietver Karību labākos atklājumus: rumu, ananāsus un kokosriekstus. Pagatavošana: Ievieto ledus gabaliņus, aukstu ananāsu sulu (50 g), kokosriekstu krēmu (50 g), 15 g balto rumu un 30 g tumšo rumu blenderī un kuļ, līdz kokteilis kļuvis vienveidīgs. Dekorē ar ananāsa šķēlītēm.
Reklāma
9.vieta Cosmopolitan. Cosmopolitan ir kaut kas līdzīgs kokteilim Cape Codder. Pagatavošana: Šeikeri piepilda ar ledu un pievieno 15 g citronu degvīna, 30 g Cointreau, 30 g dzērveņu sulas un 2 tējk. svaigi spiesta laima. Kokteili dzer no Martini glāzes, kas rotāta ar apelsīna šķēlīti vai dzēvenēm.
10. vieta Sea Breeze. Sea Breeze ir klasiskā kokteiļa „degvīns ar apelsīnu sulu” modernā versija. Pagatavošana: Glāzē, kas pildīta ar ledu ielej 50 g degvīna, 50 g dzērveņu sulas un 50 g greipfrūtu sulas (svaigi spiestas). Visu samaisa un iespiež laimu.