local-stats-pixel fb-conv-api

Tev tas ir jāredz - ir izveidots bērnudārzs PANDĀM!5

Pētījumu centrs Čendā (Chengdu) jādomā ir viena no vismīlīgākajām darba vietām - tieši tur piemīlīgajiem pandu mazuļiem palīdz paaugties, lai vēlāk viņi pašu spēkiem varētu iziet pasaulē!

Zinātniskais pētījumu centrs Čendā (The Chengdu Research Base) Ķīnā tiek uzskatīts par ārkārtīgi svarīgu vietu Lielo pandu izdzīvošanai. Šajā centrā atrodas savdabīgs "bērnudārzs" šo apbrīnojamo dzīvnieku mazuļiem, kā arī nodaļa, kas atbild par pandu vairošanos. Tas ir īpaši aktuāli mūsdienās, jo savaļā šo pandu sugu ir palicis ļoti maz - tikai 1864 vienības!

Katra panda ir svarīga, tapēc katrs centrā dzimušais pandas mazulis ir svētki! Viņi ir ne tikai ļoti mīlīgi, bet aŗī ļoti reti - pandas mātīte ir spējīga dot džīvību mazulim tikai 4-8 gadu vecumā, bet šī iepsēja kļūt par māti viņai esot tikai 2-3dienas gadā! Svarīgi nenokavēt īsto brīdi! Tālāk seko grūsnuma periods 160 dienu garumā, kā rezultatā rodas viens, bet retāk divi mazuļi. Tik reta vairošanās noved pie šīs sudas izmiršanas, un tāpēc ir tik svarīgi nodrošinat pilnu aizsardzību un dot visu nepieciešamo mazajam, pūkainajām pandiņām.

Tā kā Lielā panda skaitās izmiristošā suga, tad Ķīnas valdība ir izstrādājusi patiešām sūrus likumus un aktus, lai nodrošinātu pandu aizsardzību. Piemēram, ja jebkāds zooloģiskais dārzs ārpus Ķīnas vēlas sev paņemt pandu, viņš var viņu tikai iznomāt. Tādas 1 pandas nomas maksa ir apmēram 1 miljons dolāru gadā, bet gadījumā, ja šai pandai parādīsies mazulis, tas piederēs nevis zooloģiskajam dārzam, bet gan Ķīnai!

Reklāma
Reklāma
Reklāma
146 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
Awww :3
4 1 atbildēt

Pūkainīši! ^^

4 1 atbildēt

Aww, man ar vienu lūdzu ^^ emotion

2 1 atbildēt
:@ tik mili
0 0 atbildēt

man vienu, lūdzu emotionemotion

0 1 atbildēt