local-stats-pixel

Taksis8

4 0
Taksis – „visbagātākā” šķirne, kurai viena standarta ietvaros ir trīs dažādi apmatojuma veidi – īsspalvains, asspalvains, garspalvains, un trīs izmēri – standarta taksis, miniatūrais taksis un trušu taksis.
Parasti ielās mēs redzam lielus takšus. Izmēru ziņā Latvijā populārākais ir standarta taksis. Bet arī standarta takša izmērs nevar būt pārspīlēti liels, jo liels jau nenozīmē milzīgs. Standarta takša izmērs un svars nedrīkst pārsniegt standartā noteikto, bet tur ir teikts, ka ideāls svars ir ap 8 kg. Var „piedot” liekus 2-3 kg, bet nekādā gadījumā taksis nedrīkst svērt 15-17 kg. Takša „sūtība” ir palīdzēt medniekam atrast un noķert meža zvēru. Grūti iedomāties alu, kuras ejas un līkloči būtu tik lieli lai tajos brīvi varētu pārvietoties taksis, kura svars ir 17 kg.
Pati esmu miniatūras taksenes īpašniece.Un mans viedoklis par šo šķirni-gudri,ļoti aktīvi,spītīgi suņi.Noteikti neder kā pirmais suns,jo taksis,lai arī neliels,tomēr ir diezgan nopietns suns un nepareizi audzināts[vai neaudzināts] var nodarīt diezgan nopietnu skādi.


Reklāma
Reklāma
Reklāma
4 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000
o! jā tie tik ir suņi superīgi
0 0 atbildēt
Forši taksīši emotion Kāds vārdiņš tavam kompanjonam? emotion
0 0 atbildēt
Yorgi,manu bērnu sauc Nellija :)
0 0 atbildēt
mūsu ģimenē takši ir no paaudzes uz paaudzi!vienmēr ir bijuši un būs takši kā mājdzivnieki. vienreizēji suņuki!
0 0 atbildēt
man pašai ļōōōōti patīk taksīši. Bildes ir vienkārši superīgas. Starpcitu man arī ir taksis - kucīte
0 0 atbildēt
oj aizmirsu uzraxtīt - kriksi, es tev nepiekrītu ka viņi ir ļooooti spītīgi, vajag viņus vienkārši pārmācīt un iemācīt darīt daudz ko, tad viņi nebūs kā tu teici '' ļooooti spītīgi !''. es šo te spriežu tapēc, ka man ir taksis mājās, kurš ir ļoti foršs sunītis uin viņš māk dot ķepu, prasīt un gulēt. oj, staprcitu tā ir meitene [ man ] emotion
0 0 atbildēt
Nu iemācīt taksim var daudz ko.Mana prot sēdēt,gulēt,blakus,paliec,šurp,nedrīkst,nenāc[jā ir atšķirība starp nenāc un paliec],tad vēl daži triki-tādi kā roc,lekt pāri barjerām,čūskiņa[ložņāt caur kājām,kad eju uz priekšu]un māk arī dziedāt,bet tas viss nenāca viegli,jo tas tomēr ir taksis.
0 0 atbildēt

ajj, viņi tik foršiņi. ^^

0 0 atbildēt