local-stats-pixel fb-conv-api

"Storm Area 51" drazojumi tavā Facebook ziņu lentā2

170 1

Man šķiet, ka Valsts valodas centrs vēl nav izdomājis kā latviskot "shitposting", lai gan vajadzētu, jo tas ir kļuvis par Facebook un mūsdienu slinkās kultūras raksturīgu vērtību, tāpēc apsēdos un sāku domāt, nonākot līdz jēdzienam "drazojums".

Iespējams, ka tas būs pārejoši, varbūt latviešu valodā bez tā arī var iztikt, bet visi tie, kas dalās ar smieklīgām bildītēm būtībā nodarbojas ar drazojumi izplatīšanu, jo tie ir smieklīgi un izklaidējoši.

Es tam nebūtu pievērsis uzmanību, ja vien nebūtu pamanījis sejas grāmatas drazojumu par "Area 51" ieņemšanu. Vairāk par to var izlasīt šeit: Vai pievienosies? Masveida "Area 51" apmeklējums

Tas jau ir kļuvis virāls. Drazojuma pazīme ir tā, ka neviens neko netaisās reāli darīt, lai arī kas netiktu apgalvots. Tā mērķis ir izklaidēt ar ietvertā ziņojuma absurdumu. Kā arī vēlāk ir ticis precizēts pie minētā ziņojuma, ka tas ir tikai joks, bet internets neguļ. Tas ir kļuvis par iedvesmu veselai miriādei ar kariķētām bildēm par "Area 51" apmeklēšanu.

Drazojumu pievilcība slēpjās apstāklī, ka tie ir ļoti piemēroti, lai ar tiem dalītos. Tas ir ātrs un viegli saprotams joks. Tas ir bezkaunīgi dumjš un smieklīgs, par cik tas ir slikns joks. Tomēr šīs ir pazīmes, kas to padara par lielisku iemeslu, lai sarauktu uzacis, nosprauslotos un ar cinisku komentāru padalītos savā ziņu lentā. Neskatoties uz visām mainīgajām Facebook politikām tieši šādi ziņojumi ir pierādījuši dzīvotspēju un ir kļuvuši par sejas grāmatas kā arī citu portālu ilgspējīgas attīstības pamatu.

Zemāk daži joki par pēdējā laika aktuālākā drazojuma tēmu.

170 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

5 un 14 labs emotion

4 0 atbildēt
Ir bilde kur ir stratēģisks novietojums , ieliec lai visi saprastu , ka šis ir joks.😇
4 0 atbildēt