local-stats-pixel fb-conv-api

Stonhendža8

50 0

Stonhendža, viena no senākajām cilvēka radītajām celtnēm, atrodas Solsberi līdzenumā 130 kilomtetru attālumā no Londonas, Viltšīras grāfistē Anglijā.
   Jau vairākus gadus zinātnieki pēta un mēģina rekonstruēt Stonhendžas celtniecības procesu. Ir pilnīgi skaidrs, ka akmens komplekss celts un uzlabots simtiem gadsimtu. Pabeigtais aplis, kura rādiuss ir 15 metru, sastāvēja no 30 vertikāliem akmens bluķiem, no kuriem tagad saglabājušies vien 17. Tālāk, no centra reiz atradās vēl divi apļi 40 un 53,4 metru diametrā, bet tos veidoja nevis akmeņi, bet gan nelielas bedres. Katrs aplis sastāvēja no 30 bedrēm. Arī nākamais, vēl lielākais aplis bija veidots no bedrēm, tā diametrs bija 88 metri.
   Versija par to, ka senatnes piemineklim ir bijis kāds sakars ar druīdiem, ir ļoti populāra, bet diemžēl tai nav pamatojuma. 1903. gadā karikatūrists Arturs Morlends smējās par šo versiju, attēlojot druīdu rituālus Stonhendžā.
Viena no leģendām vēsta, ka Stonhendžu būvējis burvis Merlins, bet, tākā ziņas par šo, iespējams, tiešām reiz dzīvojošo vīru nāk no 13. gadsimta, diez vai viņam bijis kāds sakars ar mistisko būvi.

Tagad piedāvāju nelielu bilžu izlasi ar šo noslēpumaino būvi Stonhendžu. :)

« 1  2  3 »
50 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

emotion

13 0 atbildēt

Vienreiz skatījos pa ltv7 dokumentālo par šito vietu. Un aprakstā ir praktiski tas pats uzraksīts, ko teica tajā filmā. Gribētu kādreiz uz turieni aibraukt.:)

4 0 atbildēt

atbildot uz emptys komentāru " Nesaprotu kas visiem ir ar to stonhedžu. Manu... " Kā tu domā bija viegli pacelt augša tos akmeņus ?? un tā nav parasta celtne, tas agrāk bija kā tagad baznīcas ..

1 0 atbildēt

skaisti, bet kapēc druīdi varbūt orki un nightelfi

0 0 atbildēt

Nesaprotu kas visiem ir ar to stonhedžu. Manuprāt parasta celtne bez mērķa, tikai to slavenu padarījuši visi šie "zinātāji".

0 0 atbildēt

izcili ka man vini patik

0 0 atbildēt

patik sitadi raxti met ieksa veel paaris :D

0 0 atbildēt

Tur jau arī ir tas joks par Stonhendžu. T.i kā viņi tolaik spēja tik smagus, lielus akmens bluķus uzcelt augšā. Un pietam neviens īsti nezin, kas to uzcēla. :)

0 0 atbildēt