local-stats-pixel

Skaistakie sunji ever!!5

10 0
Samojeds ir cēlies no cilvēka vissenāk pieradinātajiem suņiem, kuru senči bija senie kūdras suņi. Domājams, ka šķirnes pamatā ir suņi, kas kā nartu vilcēji ieradās Arktikā kopā ar pētniekiem. Šķirni izveidoja klejojošās samojedu ciltis, kas apdzīvoja apgabalus starp Eiropu un Āziju. Suņi izpildīja dažādus pienākumus - vilka kamanas, pārvadāja kravas, apsargāja ziemeļbriežu ganāmpulkus, kā arī piedalījās medībās.
Samojedu laikas atzinību guva 19. gadsimta beigās kā ātri un izturīgi iejūga suņi, spējīgi vilkt smagus vezumus.
Mūsdienās samojedu laikas ir ģimenes suņi ar diezgan pretrunīgu raksturu. Būdami draudzīgi un dzīvespriecīgi suņi, tie nekad nav padevīgi, drīzāk mēdz būt stūrgalvīgi. Piesardzīgie, maigie un jutīgie suņi nekad nav uzmācīgi, tiem nepieciešams daudz kustēties, tādēļ piemēroti cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu.
Lepnais, spēcīgais suns sasniedz 46-56 cm augstumu skaustā un 23-29 kg svaru. Kuplais baltais vai krēmkrāsas kažoks ir ļoti biezs, divslāņains, lieliski pasargā dzīvnieku no sala un aukstā vēja. Blīvo, mīksto pavilnu sedz gari, parupji, ūdensnecaurlaidīgi akotmati. Apmatojums regulāri jāķemmē, sevišķi tā maiņas laikā.
Samojedi ir sabiedriski un uzticami, mīļi, tomēr diezgan patstāvīgi, tādēļ tie jāaudzina uzstājīgi, taču ar mīlestību. Daudzveidīgās apmācības jāuzsāk agri. Citiem suņiem demonstrē savu pārākumu. Samojedi ir diezgan skaļi - savu melodisko balsi nekautrējas likt lietā.
Reklāma
Reklāma
Reklāma
10 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000
Samojeds - Tā kā pašēdājs?? Skaists suns.
0 0 atbildēt
un lai viņs tik labi izksatītos vienmēr ,ir reāli daudz laiks jāpavada kopjot :)
0 0 atbildēt
10. bilde emotion emotion emotion emotion un vispār samojediem ir pašattīrošā spalva, viņš var nobristies pa konkrētiem dubļiem, bet pēc apm 15-20min spalva atkal būs tīra :) emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
duujins tad skaidrs kāpēc viņu sauc samojeds
0 0 atbildēt
miiliigs pinkainis :)
0 0 atbildēt