local-stats-pixel fb-conv-api

Seksīgākie grāmatu veikali8

60 0

Grāmatnīcām pienākuši grūti laiki. Online grāmatu veikali piedāvā vilinoši zemas cenas un tādu ērtību kā izdevumu pasūtīšanu, sēžot uz sava dīvāna. E-grāmatas mainīs grāmatu izdošanas vidi un drukāti materiāli pamazām tiks izspiesti no pircēju apziņas. Katru dienu tiek slēgtas vairākas neatkarīgas grāmatnīcas – mūsdienās tā ir neizbēgama digitalizācijas blakne.

Taču paliek cerība, ka reālām grāmatnīcām vieta atradīsies vienmēr. Tālāk rakstā aplūkoti daži no iespaidīgākajiem grāmatu veikaliem pasaulē – vietām, kas jebkuram lasītājam liktu aizvērt savu portatīvo, nolikt malā elektronisko grāmatu lasītāju un nopirkt reālu grāmatu.

1.-8.bilde. Selexyz grāmatnīca Māstrihtā, Nīderlandē. The Guardian šo grāmatnīcu 2008.gadā nosaucis par labāko pasaulē. Veikals ir izvietots atjaunotā dominikāņu baznīcā, kas celta 1294.gadā un kopš tās atjaunošanas kalpojusi kā draudzes sanākšanas vieta, noliktava, arhīvs un divriteņu glabātuve.

9.-15.bilde. Livraria Lello iekš Porto, Portugālē. Uzbūvēta 1881.gadā, Livraria Lello raksturīgs grezns interjers ar vitrāžām un apbrīnojamiem kokgriezumiem. Sarkanas lokveida kāpnes savieno telpas divus līmeņus.

16.-23.bilde. El Ateneo Buenosairesā, Argentīnā. Šis satriecošais grāmatu veikals savulaik bija teātris The Grand Splendid. 1929.gadā The Grand Splendid bija pirmais teātris pasaulē, kurā izrādīja filmas ar skaņu. Mūsdienās grāmatmīļi, atpūšoties no grāmatu meklējumiem veikala milzīgajā kolekcijā, var izbaudīt kafijas tasi elegantā kafejnīcā, kas izvietota uz teātra skatuves.

24.-30.bilde. Poplar Kid’s Republic, Pekina, Ķīna. Šajā gaišajā un rotaļīgajā telpā atrodas viens no Ķīnas lielākajiem bērnu grāmatu veikaliem, glabājot vairāk nekā 3000 grāmatu daudzās valodās. Grāmatnīcas arhitektūra padara šo vietu par brīnišķīgu gan vecākiem, gan bērniem.

31.-37.bilde. Cafebreria El Péndulo iekš Mehiko, Meksikā. Šī vieta ir vienlaicīgi bārs, kafejnīca un grāmatnīca – Cafebreria El Pendulo arī piedāvā kārtīgi kondicionētu gaisu, kas Mehiko karstumā ir labs glābiņš gan lasītgribētājiem, gan vienkārši atpūstiesgribētājiem. Turklāt interjeru rotā milzumdaudz augu.

« 1  2  3  4 »
60 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Nu cilvēki decilīt pārspilē

0 0 atbildēt

gribētu tādās paviesoties.

bet man labāk patīk pašai aiziet uz grāmatnīcu, visu aptaustīt un apskatīt pašai un, galu galā, arī nopirkt, nekā pasūtīt online.

0 0 atbildēt

Pēc bildēm spriežot,tās kautkādas baznīcas.Man labāk patīk parasta grāmantīca :)

0 0 atbildēt

kp tik lielus vajg taisīt? :?

0 0 atbildēt

AMAZING!

0 0 atbildēt

Man nepatiik lasiit gramatas bet uz sadu vietu aizietu :D :D

0 0 atbildēt

Daudz Gigi..

 

Maz Rama

 

:(

0 0 atbildēt

Livraria Lello vienk amazing!

0 0 atbildēt