Šausmīgākie ēdieni pasaulē25
121
0
#1. Eskamoles. No kurienes? Meksikas. Tās ir gigantisku skudru oliņas, kuras dzīvo aizaugušos mežos. Šīs oliņas savākt ir ļoti grūti, tāpēc ka skudras ir indīgas un ļoti agresīvas. Pēc konsistences olas ir kā biezpiens. Parasti ēd ar mērci guakamole. Garša diezgan patīkama, tā ka baudot kaut ko no Meksikāņu virtuves, jūs varat pat nepamanīt, ka ēdāt skudru oliņas.
#2. Casu Marzu. No kurienes? Sardīnija, Itālija. Tas ir aitu siers, kurš ir inficēts ar siera mušiņām. Rezultāts: mīksta ''smirdbumba'' ar izēstiem caurumiem. Caurspīdīgās mušiņas spēj lēkāt, tā ka vajag aizsargāt acis. Garša dedzina mēli, no siera iztek smirdošs šķidrums ar nosaukumu lagrima - asaras, bet mušiņas slikti pārvārās, ir indīgas un var izraisīt caureju. Siers ir Sardīnijas delikatese, bet viņa ražošana ir nelikumīga. Jā, pareizi, tieši tur kur viņu gatavo, viņš ir aizliegts. T.i. - visās citās vietās viņš ir atļauts.
Reklāma
#3. Ljutefisks. No kurienes? Norvēģija. Pēc aitas siera, šis ēdiens liekas neiedomājami tīrs. Pat ļoti. Tas ir pelējums, kurš ir pārklāts ar sārmu. Sārmu vispār izmanto trubu tīrīšanai, kaļķakmeņa noņemšanai, govs ragu sadedzināšanai utt. Ja sārms nokļūst uz ādas, cilvēks dabū neiedomājami sāpīgus apdegumus. Taču daudzi uzskata, ka šis ljutefisks ir pilnīgi nekaitīgs.
#4. Peļu vīns. No kurienes? Koreja. Šo tradicionālu, ārstējošo dzērienu lieto Ķīnā un Korejā. Citi uzskata, ka garšo šis dzēriens tīri labi. Mazie pelēni, vēl akli, guļ rīsu vīna pudelē. Aizkustinoši.
Lūk, tā tas varētu izskatīties eiropas tirgū.
Reklāma