Jauns pavasaris, jaunas kūkas, jaunas bildes. Ceļš uz sirdi daudziem iet caur vēderu. Vienmēr esmu šo ceļu meklējumos. Dažreiz atrodu, dažreiz nē.
Jauns pavasaris, jaunas kūkas, jaunas bildes. Ceļš uz sirdi daudziem iet caur vēderu. Vienmēr esmu šo ceļu meklējumos. Dažreiz atrodu, dažreiz nē.
Pavasari sagaidīsim ar parasto meduskūku, kam pildījumā vienā kārtā ievārījums, pārējās kārtās un dekors no putukrējuma. Man tas ir no skābā lauku krējuma. Malu atgriezumus izmantošu pildījumam ruletē.
Ruletei cepu parasto olu biskvītu no 3 olām, 3 ēdamkarotēm cukura un 3 ēdamkarotēm miltu.
Izceptā rulete jau dziest
Man ievārījums pašķidrs, ar dzērveņu sulas piejaukumu, tāpēc biskvītu nemitrinu.
Lielāko biskvīta daļu pārziežu ar ievārījumu, meduskūkas malu atgriezumus izkārtoju galā. Uz putukrējuma joslas saberu pāri palikušās medusmaizes drupatas. Tagad vēlams uzreiz nerullēt, bet kādu pusstundiņu ļaut biskvītam palikt valgam no ievārījum un putukrējuma, tad biskvīts būs nodrošināts pret plaisāšanu, to rullējot.
Sarullētu jau cepšanai lietotajā cepampapīrā var uzglabāt vēsumā par vairākas dienas un augšu dekorēt tikai īsi pirms lietošanas.
Putoju atkal skābo lauku krējumu. Klāt pievienoju tikai cukuru un kā garšvielu mājas citrona-apelsīna garšvielu no burciņas.
Saputoto krējumu lieku konditorejas maisiņā ar uzgali un sāku fantazēt.
Uzsākot dekorēt, nekad nezinu, kas beigās iznāks.
Dzērvenes cukurā vienmēr noder. Tāds šoreiz rezultāts. Vai tas kādam šoreiz aizies caur māgu uz sirdi?
Vienu šķēlīti nogriezu, lai redz, kas lācītim vēderā.
Pirms ēšanas vēl kādu aveņogu var piemest.
Kā tu sagaidīji pavasari?
Visiem spokiem vēlu siltu un saskaņas pilnu pavasari!
Ja nonāks māgā, tad uz sirdi pavisam noteikti
Pagaidām šogad tie pavasari vienā laidā mijas ar ziemām ...