local-stats-pixel fb-conv-api

Rūdolfa mantojums /Rūdolfa mantojums/ 20091

5 1

 

Anotācija:

Režisora Jāņa Streiča jaunā spēlfilma RŪDOLFA MANTOJUMS veidota pēc latviešu literatūras klasiķa Rūdolfa Blaumaņa darbu motīviem un atspoguļo notikumus, kādi varēja risināties pirms "Skroderdienām Silmačos". Šī filma ir Streiča veltījums Blaumanim ar patvaļīgu atskatīšanos uz notikumiem, kad Skroderdienu varoņi bija pavisam jauni. Tiem doti citi vārdi, kā arī darbība pārnesta uz daudz vēlāku laiku nekā Blaumanim.

RŪDOLFA MANTOJUMS darbība norisinās 20.gadsimta sākumā, kas solīja latviešiem pārticīgu un laimīgu nākotni, bija modusies tautas nacionālā pašapziņa, un auga zemnieku varēšana pārspēt pat muižniekus. Vecais ķeizara zaldāts Rūdolfs Rūdups, ar savu bagātību un lepnību būdams baronam kā dadzis acīs, kļūst gaužām nevaldāms, kad viņu ķer Amora bulta.

Vienkāršas kalponītes Emīlijas dēļ vecais gatavs uz visu. Bet meitene mīl viņa krustdēlu Kārlēnu. Pa vidu mijās gan manta, gan barona patvaļa un blēži. Divu radinieku cīņa par Emīlijas sirdi izmaina kā abu vīriešu, tā pašas kalponītes likteni, lai viņai cauri asarām beidzot acīs atmirdzētu saulīte.

Galvenās lomas filmā uzticētas jau zināmiem latviešu aktieriem. Filmā Rūdolfu Rūdupu atveidos aktieris Romualds Ancāns, kalponi Emīliju - Rēzija Kalniņa, Kārli - Artūrs Skrastiņš, baronu - Uldis Dumpis, mācītāju - Jānis Paukštello. Tāpat filmā būs redzami tādi aktieri kā Dainis Gaidelis, Velta Straume, Venta Vecumniece, Ingrīda Andriņa un citi.

 

Valoda: latviešu
Valsts: Latvija
Režisors: Jānis Streičs
Scenārijs: Jānis Streičs
Producents: Andrejs Ēķis
Filmas garums: 1h 54 min

Kinoteātros no: 15.01.10

Lomās: Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš, Romualds Ancāns, Uldis Dumpis, Jānis Paukštello

5 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Repect 

1 1 atbildēt