local-stats-pixel fb-conv-api

Pin up girls9

Pin-up, no angļu valodas to pin up – piespraust, piestiprināt, t.i., plakāts, ko piesprauž pie sienas, automašīnas stikla u.tml. Citiem vārdiem sakot, tie ir attēli vai fotogrāfijas, kurās redzamas 30.-50. gadu stilā seksuāli tērpušās meitenes.

Nereti pin-up bildītēs tika attēlotas meitenes, kas nokļuvušas pikantā situācijā, kuras dēļ piemīlīgo sejiņu rotāja “oops” izteiksme. Pagājušā gadsimta 30. gados fotogrāfijai nebija pieejamas tādas tehniskas iespējas kā šodien; dažreiz māksliniekiem pozēja dzīvas modeles, citreiz tika pārzīmētas fotogrāfijas.

Par pin-up rašanos pastāv skaista leģenda. 30. gados žurnāla „Life” darbinieki uz žurnāla vāka publicēja skaistas meitenes zīmējumu, taču galvenais bija tas, ka meitenei nebija nekāda sakara ar žurnāla saturu. “Life” acumirklī kļuva ļoti pieprasīts. Bieži vien žurnālus pat nelasīja, tikai noplēsa vāku, izgrieza attēlu pa kontūru un pielika pie sienas vai automašīnas stikla. Kara laikā draiskās bildītes rotāja lidmašīnu kabīnes un šāviņu čaulas, nepārtraukti atgādinot amerikāņu karavīriem, ka ir kas labāks, kas viņus sagaida, atgriežoties mājās. Daiļavas šajos attēlos visbiežāk bija modeles, manekenes un slavenības.

« 1  2  3  4  5 »
55 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

mūsdienu varsijas gan ies*kā

4 0 atbildēt

mūsdienu versijas ir šausmīgas

3 0 atbildēt

ļoti labs raksts

2 0 atbildēt

Love it ! :) +

2 0 atbildēt

Nice.. :D

2 0 atbildēt

Baigi patīk.

0 0 atbildēt

Skaisti emotion

0 0 atbildēt

ljooooti patiik 40-50. gadu versijas :)

0 0 atbildēt

Iesūkā 70's versija.. es nedomāju,ka Dita von Teese iesūkā!

0 1 atbildēt