local-stats-pixel

Pasaule bez nikotīna ir iespējama?25

emotion emotion Visi, vai vismaz vairākums cilvēku apzinās, ka smēķēšana tiešām ir kaitīga, bet ne visi spēj no šī ieraduma atteikties. Ir cilvēki, kas bez savas dienišķās nikotīna devas jūtās pilnīgi sagrauti un spēj domāt tikai par to, kā ātrāk dabūt uzpīpēt. Man negribētos ticēt, ka atmest smēķēšanu nav iespējams, jo mūsdienās ir ļoti daudz līdzekļu, kas atvieglo šo procesu, bet varbūt šie līdzekļi ir tikai apmāns un patiesībā ir nepieciešams tikai gribasspēks?

Reklāma
Reklāma
Reklāma
124 2 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 25

0/2000

Divreiz padoma pirms sac ! emotion

10 1 atbildēt

Liels respekts tavaa priekshaa, cepuri nost emotionemotion

Pats smeekjeeju un ir doma par atmeshanu, bet ir izdevies to izdariit tikai uz 4aam dienaam emotion

Ceru, ka shis raksts mani motivees izdariit pareizo izveeli emotion

10 1 atbildēt

visgrūtākais ir pirmais mēnesis. pēc tam jau ir vieglāk, sāc arī vieglāk elpot, labāk garšas, smaržas just. visspēcīgak izjutu atkarību nevis pēc nikotina, bet procesa kā tāda.

8 0 atbildēt

nu es 15 gadus nomocījos....

tad izdomāju a nah man.....

nu jau apmēram pusgadu nesmēķēju

nomiris nēsmu jūtos daudz daudz labāk!!!

 

p.s. iesaku pameģināt!

4 0 atbildēt

Labs raksts, cerams kāds arī aizdomāsies emotion

4 0 atbildēt

Gribasspēka metode nedarbojas. Protams, ir cilvēki, kas atmet ar šādu metodi, bet tas ir salīdzinoši mazs procents, pie tam, atmešana laikā cilvēki jūtas nomākti un nožēlojami, jo jūtas, ka upurē kaut ko svarīgu - savu mazo balstu.

Ir jāsaprot, nevis kāpēc smēķēt ir slikti, bet kāpēc mēs to vispār daram (atkarība no nikotīna). Kā jau pirms tam minēja, fizioloģiskā atkarība ir sīkums atšķirībā no problēmas galvā, jeb smadzeņu skalošanas (kas sākas jau bērnībā).

Visiem smēķētājiem iesaku izlasīt Alana Karra grāmatu "Kā viegli atmest smēķēšanu?". Daudzi smīn un izsakās nievājoši pirms lasa šo grāmatu: "Kas tad tur var būt rakstīts? Vecais skalos man smadzenes? utt...". Tomēr statistika nemelo un ar šīs grāmatas palīdzību ir atmetuši ļoti daudz cilvēku pasaulē (es to skaitā) un, kas ir pats svarīgākais, to ir izdarījuši viegli un ar patiku.

Grāmatas latviskā versija ir pieejama internetā.

Veiksmi.

3 0 atbildēt

Apzinos savu atkarību, bet stāžs....  bail pat skaitīt emotion Vislabākais variants tomēr nemaz nesākt, respect vieiem kas nometa, turaties emotion

3 0 atbildēt

a kāda vaina? ir ko darīt, kad nav ko darīt.

3 0 atbildēt

Visi kas atmetīs smēķēšanu nākošā mēneša laikā, tas dabūs personiski no manis bloku cigarešu! emotion

1 0 atbildēt

1. nosaka kaadi cilveki tev ir apkart? Kas tā par buļa kaku? Gribi kurīt nu tad kurī. Varbut dažiem nosaka ,bet man un citiem noteikti nē. Lai tak viņi pīpē kads te sakars ar to kad es no tā iespaidojos vai kka tā?

1 0 atbildēt

Tas ir vairāk psiholoģisks ieradums.

1 0 atbildēt

beidzu,pipet,kad sakeru, plaushu karsoni,kophs ta , laika vairs nepipeju.emotion

1 0 atbildēt

nesmēķēt viennozīmīgi ir labāk, nepiekādiem apstākļie neatsākšu - tas nav to vērts

0 0 atbildēt

pats agrāk smēķēju, bet nu jau vairākus gadus to vairs nedaru. Diemžēl ar šādu informāciju varētu būt nedaudz par maz lai kādu pārliecinātu, bet piekš tiem kas vel nesāka vai kā sākums nost metējiem derēs. Pats iesaku to Alena karra gramatu jebkādā formātā. Ja pēc tās neatmetīs tad nav lemts jaaudzē smadzene no sakuma  emotion Zinu ka raksts nebija priekš nost metējiem, bet komentāros tādi uzradās

0 0 atbildēt

Man vislaāk patikās bildes, bet arī viss pārējais ir labs + no manis :)emotion

0 0 atbildēt

Izmeti ideju, ka bērni to dara, jo ir aizliegts, tādēļ varbūt vajadzētu atļaut. Pilnīgi nepiekrītu. Vismaz šobrīd vēl ir šī barjera, kuru mazie nevar pārkāpt un ir jāmeklē alternatīvās iespējas - vecāki draugi, ņemšana no citiem. Manuprāt, tas viss ļoti labi iederās mazgadīgo tusētāju dzīves ritmā - vnk ik pa laikam vajag izdarīt kko sliktu, vai nu cigaretes, vai piedzerties vai vēl sazin ko.. Kaut gan motīvus izprast tāpat nekad nevarēs.

0 0 atbildēt

Smēkēšana ir viena no vispēcīgākām psiholoģiskajām atkarībām.  Ar pliku gribasspēku tā neatmetīsi, jo būtībā, tu par atmešanu domā tikai tad, kad smēkēšana jau ir kļuvusi par atkarību - šis prieks dārgi izmaksā, sāk parādīties problēmas ar elpošanu un izturību. Taču vienkārši pāņemt un nesmēķēt tu nevari. 

Bet tā kā smēkēšana ir psiholoģiskā atkarība, tad to ārstēšanai ir vajadzīga psiholoģiskā pieeja. Ir nevis jābeidz pīpēt, bet gan jāsāk nepīpēt. Tas ir jāmaina attieksme pret pīpēšanu.  Ja pīpmanim pateiks, ka jābeidz pīpēt, tad viņam sagribēsies uzpīpēt, taču ja pateiks, turpini nepīpēt, tad viņš spēs kādu laiku atturēties.

Tas, kurš ir sācis pīpēt, nekad to neatmetīs, viņš spēs tikai atturēties. Svarīgi saprast, ka mēs nevis beidzam pīpēt, bet gan turpinam nepīpēt (šai frāzei ir psiholoģiskā nozīme). Nepīpēšana ir jauna dzīve, un kā jebkurai jaunai lietai ir jāsagrib to un jādara. Nepīpēt man palīdzēja Allen Karr metode: "Easy  way to stop smoking".  Pēdējoreiz esmu pīpējis 24. augustā...

0 0 atbildēt

Es ilgi smēķēju, centos atmest, bet kad vairs uz atmešanu neiespringu - vienu dienu pamodos un vairs nesmēķēju, tikai tagad Rīgā gan ir baisi uzturēties, jo viss liekas piesmēķēts un no tās smakas gribas vemt :D 

0 0 atbildēt

Galvenais ir gribasspēks! emotion

Ja cilvēks vēlas, tad viņš arī atmetīs... emotion

Es savu smēķēšanu atmetu, protams sākumā bija sūdīgi. Bija problēmas pirmajās dienās, bet pēc tam viss normalizējās un teicu cigaretēm - bye bye...

Mana motivācīja - Ja nav, ko darīt - labāk sāc trennēt muskuļus un pasēdi pie datora - tad atkarība pazudīs! emotion

0 0 atbildēt

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

0 0 atbildēt