local-stats-pixel

Par apelsīniem..8

27 2

Lūk arī es nolēmu izveidot savu pirmo rakstu.. emotion
Nu lūk.. lieta varbūt nebūs tik daudz par apelsīniem, kā par to, lai iemācītos apieties ar raksta izveidi un parādītu Jums(ceru kādam tas interesēs) emotion
Bet tagad pie lietas!!!1

 

APELSĪNI

 

Apelsīns-angļu valodā: orange; krievu valodā:apeljsin(negrib rakstīt krievu valodas šriftā); vācu valodā: apfelsine vai orange.
Vēl "apelsīns" ir bērnu attīstības un izaugsmes centrs.

Vēl mazliet par apelsīnu:

Apelsīnu koks ar zaļajām ādveida lapām ir skaists visu gadu un ir viens no senākajiem kūltūraugiem. Baltajiem zvaigžņveida ziediem ir intensīvs aromāts. Pēc tam izveidojas zaļas krāsas augļi, kas nogatavojoties kļūst kļūst oranždzelteni. Lielās apelsīnu plantācijas mūsdienās ir Vidusjūras valstīs, Floridā un Brazīlijā. Taču patiesībā apelsīnu koka vēsture sākās Āzijā pirms vairākiem miljoniem gadu, un toreizējais rūgtais, neēdamais auglis ir pārveidojies par mūsdienu saldo apelsīnu. Ķīnā apelsīns simbolizē nemirstību un veiksmi. Koks var sasniegt līdz 10 – 12 m augstumu un saražot līdz 20 000 apelsīniem gadā. Eiropā apelsīnu koks parādījās 16. gs. Vidū un sākumā tika audzēts kā krāšņaugs.Apelsīnus var iedalīt divās grupās: saldajos un rūgtajos. Ir daudzas saldo apelsīnu šķirnes. Dažam nav sēkliņu, vienām ir lieli augļi ar biezu mizu, bet citām – saldāks un sulīgāks mīkstums. Sarkanie apelsīni satur antociānus ( šo pigmentu satur arī sarkanie kāposti), un tos lieto deserta gatavošanai. Rūgtie apelsīni ir īpaši jāsagatavo, un tos izmanto galvenokārt marmelādēs, ievārījumos un želejās. Tie noder arī klasiskam ēdienam no pīles vai cita putna. Miziņu aromātisko eļļu izmanto kā garšas piedevu liķieros.




Kaut kā tā.. īsumā viss.
Nez vai to vajag, bet informācija ņemta no mūsu vecās labās un ļoti mīļotās Googlestantes emotion



27 2 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000
Man baigi sagribējās apelsīnu.
5 0 atbildēt
nāvīgs video. :D:D:D info, arī labs. :)
4 0 atbildēt
Neviens tev neliedz aizčāpot līdz veikalam un paņemt kādu pārīti ;)
3 0 atbildēt
video ir afigens :D
3 0 atbildēt
un es gaidīju, ka beigās ar to apelsinu kkas rotiksies! :D
3 0 atbildēt
mm
1 0 atbildēt
video notrieca gar zemi
1 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt