local-stats-pixel fb-conv-api

Pamestā Benetas meiteņu skola20

98 0

Celta: 1890. gadā

Atrašanās vecums:120 gadi

Statuss: neapdzīvota

Atrašanās vieta: Milbruka, Amerikas Savienotās Valstis

Slēgta: 1977. gadā

Neapdzīvota: 33 gadus


Vēsture:

Bennetas koledžu dibināja 1890.gadā misis May F. Benetas kundze Irvingtonas pilsētā, Ņujorkā. 1907. gadā Benetas meiteņu skola pārcēlās uz savu galveno māju 89000 m2 platībā Milbrukā, Ņujorkā. 1907. gadā tika uzņemtas 120 studentes no 29 fakultātēm. Sākotnēji tā tika saukta par Benetas meiteņu skolu, kur mācību kurss bija seši gadi (četri gadi vidusskola un divi gadi augstākā izglītība). 20.gs. sākumā skola pārtrauca vidusskolas kursu un kļuva tikai par jaunāko koledžu. Divu gadu mācību programma turpinājās līdz 1970 gadu vidum, kad Bennetas skola sāka piedāvāt četru gadu bakalaura grādu. Jaunietes no ievērojamām amerikāņu ģimenēm apmeklēja Bennetas skolu. Studijās tika iekļauta māksla, modes dizains, mūzika, modernās valodas, literatūra, vēsture, dejas un mājsaimniecība. Bennetas skolā notika arī āras aktivitātes - vingrošana, izjādes ar zirgiem, golfs, teniss, lauka hokejs.

 

Skolas slēgšana

Ar pieaugušo popularitāti 1970. gadā Beneta konstatēja, ka cīnās par izdzīvošanu. Mēģinājums 1970. gadā uzlabot aprīkojumu un pārvērst par četru gadu koledžu nebija iespējams dēļ koledžas finansiālā stāvokļa. 1977. gadā skola mēģināja panākt līgumu ar Briārklifas sieviešu koledžu, kas arī cīnījās ar zemu studentu skaitu. Plāns nedarbojās, tomēr Briārklifa apvienojās ar Paces universitāti 1977. gadā. 1978. gadā skola slēdza savas durvis. Benetas skolas bibliotēka tika pārcelta uz Hayes Memoriālo bibliotēku kopā ar citiem skolas artifaktiem. Akadēmiskie ieraksti tika nodoti Paces universitātei.

 

"Zivju dzeņa halle"

Galvenais korpuss Benetas koledžā bija Halcyon Hall (Zivju dzeņa halle), kas tika uzcelta 1893. gadā ar HJ Davidsoa Jr palīdzību. 200 istabu karalienes Annas celtni izstrādāja Džeims E. Ware. Tai ir 5 stāvi, pagrabs un pazemes ejas. Sākotnēji tā tika būvēta kā luksusa viesnīca, taču 1907. gadā tā kļuva par Benetas koledžu. Benetas apkārtnē iekļāva arī kapelu, staļļus, kopmītnes, ārpustelpu teātri un mākslas zinātnes ēku, kura tika pabeigta īsi pirms skolas slēgšanas 1978. gadā. Būvniecība zinātnes ēkai (kas vajadzīga, lai izpildītu valsts jaunās zinātniskās izglītības prasības), kā arī citi universitātes jauninājumi 1978. gadā noveda skolu līdz bankrotam.

„Zivju dzeņa halle” tā arī gāja bojā. Kad siltums bija izslēgts ūdens caurulēs parādījās plīsumi, kas radīja lielus plūdus visā ēkā. Liela daļu no jumta ir iekritusi, un koki saauguši ēkā. Vairāki mēģinājumi tika veikti 1980. gadā attīstīt īpašumu, bet tas neizdevās un nosaukumu ar uzkrājumiem bija pārņēmusi banka. 1991. gadā banka vairs nebija, jo to pārņēma FDIC (Federālo Depozītu apdrošināšanas korporācija). Galvenā ēka , „zivju dzeņa halle” vēlāk tika reģistrēta kā Nacionāli vēsturiskais objekts.

Millbrookas pilsēta ir strādājusi plānu kā nojaukt "zivju dzeņa halli", tādējādi radot ceļu jaunam atpūtas kompleksam.

« 1  2  3 »
98 0 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

es spēju iedomāties, cik skaisti viss būtu, ja izr*ntētu attiecīgi

pasaka

4 0 atbildēt

23. - Freaky

3 0 atbildēt

atbildot uz epg komentāru "   Celta: 1980. gadā Atrašanās vecu... " Vai, man divi cipari bija sajukuši ar vietām, izlaboju :) Tas atrašanās vecums ir domāts cik ilgi pēc uzcelšanas viņa tur stāv..

3 0 atbildēt

14. bilde

Skatijos kāda writer'a flickr'u vai ko, neatceros, bet nu, tur bija tieši šitā pat vieta. Interesanti.

3 0 atbildēt

Kārtējo reizi neatstāj mani vienaldzīgu kaut kas šitāds. Īpaši patīk 23. bilde, kur senais satiekas ar mūsdienīgo.

3 0 atbildēt

Ļoti labs raksts!Tādus vēl + emotion

2 0 atbildēt

Kārtējais labais raksts! ;) Paldies autor!

2 0 atbildēt

Nedaudz kaa no shausmu filmas:)

2 0 atbildēt

atbildot uz ezis komentāru " omg. kaut butu vairak šādu raxtu par tik skai... " Nesatraucies, taisīšu :) Man vēl iepriekšējie arī ir :)

2 0 atbildēt
epg avatarsepg

atbildot uz algg komentāru " Vai, man divi cipari bija sajukuši ar vietā... " emotion :)

2 0 atbildēt
epg avatarsepg

atbildot uz algg komentāru " Ta ir domāts cik ilgi jau vi;na tajā vietāt... "  

Celta: 1980. gadā

Atrašanās vecums:120 gadi

Slēgta: 1977. gadā

tipa celta jau pēc slēgšanas, vai kā? :))

 

 

2 0 atbildēt

atbildot uz Shmigijs komentāru " Pēdējā laikā daudz raksti par pamestām vietām... " Manējie par pamestām ēkām, ja interesē vari paskatīties arī citus manus rakstus :)

2 0 atbildēt

atbildot uz epg komentāru " " Atrašanās vecums:120 gadi" - tas ir kas? :)) " Ta ir domāts cik ilgi jau vi;na tajā vietātur stāv.. nu tur tā bija rakstīts :D

2 0 atbildēt
epg avatarsepg

" Atrašanās vecums:120 gadi" - tas ir kas? :))

2 0 atbildēt

tiri neko eka.

2 0 atbildēt

patīk šitādi raksti

2 0 atbildēt

atbildot uz Ligita komentāru " kautkas piesaista šī vieta. skaisti. ļoti pat... " Maniarī, tieši tādēļ taisu rakstus par šādām vietām lai pašai un citiem būtu interesanti :)

1 0 atbildēt

Pēdējā laikā daudz raksti par pamestām vietām, bet tik un tā labi un interesanti

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

atbildot uz l*ntequila komentāru " Ļoti labs raksts!Tādus vēl + " patik shadus lasit..ljoti..patiesham varetu but daudz, daudz shadu rakstu :)

2 8 atbildēt