local-stats-pixel fb-conv-api

Oskara balvas izgataošana7

4 1
Amerikas Kinoakadēmijas balva, plašāk pazīstama kā Oskars jeb Oskara balva, ir Amerikas savienoto Valstu un, iespējams, visas pasaules ievērojamākais filmu apbalvojums. Balvu pasniedz ASV Mākslas un zinātnes filmu akadēmija, kurā 2003. gadā bija 5816 biedru. Lielāko balsošanas bloku veido aktieri (1311 biedri).
Oficiālais Oskara statujas nosaukums ir Akadēmijas Sasniegumu balva. Balva ir 34 cm gara, sver 3,85 kg un attēlo bruņinieku, kurš rokās tur krustneša zobenu un stāv uz filmas ruļļa. Statuju uzzīmēja Sedriks Gibons kādas sanāksmes laikā. Par nosaukuma "Oskars" izcelsmi nav vienota viedokļa. Daži uzskata, ka nosaukumu radījusi akadēmijas bibliotekāre Margareta Herika, kura, ieraudzījusi statueti uz galda, izsaucās: "tas izskatās gluži kā mans onkulis Oskars!" Citi domā, ka Bette Deivisa tam ir devusi sava pirmā vīra vārdu. Jebkurā gadījumā, gan Oscar, gan Academy Award ir akadēmijas reģistrētas preču zīmes. Galvenie apbalvojumi tiek pasniegti televīzijas tiešraidē, visbiežāk nākamā gada martā, un sešas nedēļas pēc nomināciju paziņošanas. Tas ir rūpīgi izstrādāts šovs, kura laikā ielūgtie viesi dodas pa sarkanu paklāju visdārgākajos modes mākslinieku tērpos. Pēc akadēmijas novērtējumiem aptuveni 40 miljoni cilvēku visā pasaulē vēro balvu pasniegšanu. Pēc pašreizējiem akadēmijas noteikumiem, lai filma kvalificētos apbalvojumam, filmas izrādīšanai jāsākas iepriekšējā kalendārā gada laikā (no 1. janvāra pusnakts līdz 31. decembra pusnaktij) Losandželosā. Visām nominācijām filmām, izņemot īsfilmas, ir jābūt vismaz 40 minūtes garām. Balvas ieguvējus izlemj balsojumā, tomēr ne visi biedri var piedalīties visu kategoriju balsojumos.
4 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
LOL d:
0 0 atbildēt
He he, kā pēdējā bildē Oskaram pakaļu bu4o!!! :D :D :D
0 0 atbildēt
Vienu gadu esot pat no kāda cita materiāla taisītas , jo tad bija kāda baigā krīze , Vispasaules naftas krīze laikam , vai kas tāds ;)
0 0 atbildēt
Stasits otrā pasaules kara laikā, jo bija nepieciešams metāls. :)
0 0 atbildēt
no koka vinnus taisiija otra paaules kara laika ;)
0 0 atbildēt
bij jau spokos bet ir labs...
0 0 atbildēt
piesitot horizontāli pie sienas koridorī- labi pakaramie sanāk! Man lūdzu 10 gab!
0 0 atbildēt