local-stats-pixel

Nesenā vispasaules datorproblēmas estētika4

102 0

Ja vēl jūs domājat, ka jēdziens "zilais ekrāns" ir kaut kas māksliniecisks vai kaut kā savādāk interesanta lieta, tad jūs maldāties. Angļu valodā to gan vairāk pazīs BSOD - "blue screen of death" jeb zilains nāves kerāns. Tas ir gan pārāk dramatizēti, bet būtībā izsaka to, ka viss ir slikti, ļoti slikti.

Ērta dzīve, ko mums rada visur esošie datori, ir kļuvusi savādāka nekā tā bija agrāk, jo, kā mēs to varējām pavisam nesen pārliecināties, pat pavisam maza izmaiņa datorsistēmā var novest pie katostrofāliem rezultātiem. Lidmašīnas nelido, veikali nestrādā, vilcieni nebrauc, dzīve vienkārši apstājas vien tāpēc, ka datori nestrādā.

"CrowdStrike" radītais drošības atjauninājums nodrošināja kaut ko tādu, par ko hakeri var sapņot, ko mēs varam redzēt vien filmās. Diez vai tie, kas radīja "Terminator" varēja pat kaut ko tādu iedomāties. Diez vai datoriem izdosies tik vienkārši pārņemt pasauli. Kamēr vien programmatūru radīs cilvēki, tikmēr mēs esam pasargāti, jo nekad nevar zināt, kad notiks šāda veida kļūme, kas paralizēs to darbību.

Kas attiecas uz minēto vispasaules datorkļūdu, tad sistēmas restarts palīdzot, iespējams, ka restartēt vajag pat 15 reizes, bet tas palīdzot. Tas tā, atgādinājums, ja jums tiešām kaut kas pārstāj strādāt, vienkārši restartējiet, nav tā, ka tas noteikti palīdzēs, bet pats vienkāršākais risinājums var būt pats efektīvākais.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
102 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma