Bildes +apraksts
Nedzirdētie fakti :)44
238
3
16.gs. flāmu naturālists Karls Klozijs par šokolādi izteicies tā: “Derīga vairāk cūku barošanai nekā cilvēkam.”
Pasaulē vislielākā pavārgrāmata saucas “Dzīru gudrības”. Tās autors bija Atelejs. No 30 grāmatas sējumiem ir saglabājušies tikai 15.
Reklāma
Pirmais īstais restorāns tika atvērts 1764. gadā Parīzē. Tā īpašnieks vārdā Bulanžē pārdeva gatavus ēdienus visas nakts garumā.
Vīnogas mikroviļņu krāsnī sprāgst.
Itāļu gudrība vēsta, ka salātus jāgatavo četriem pavāriem: skopulim, filozofam, izšķērdīgajam un māksliniekam. Skopulis salātiem pievieno etiķi, filozofs – sāli, izšķērdīgais – eļļu, bet mākslinieks to visu samaisa.
Reklāma
Dažos Ķīnas reģionos cukura vietā tējai pievieno sāli.
17.gs. Turcijā bija aizliegts dzert kafiju. Par tā neievērošanu vainīgo sodīja ar nāvi.
Savas dzīves laikā cilvēks apēd apmēram 40 tonnas dažādu pārtikas produktu.
Reklāma