local-stats-pixel fb-conv-api

Ministrs pievienojas Vides glābšanas komandai1

12 1

19. novembrī DnB NORD Vides glābšanas komanda tikās ar Latvijas Republikas vides ministru Raimondu Vējoni, lai iepazīstinātu ar līdz šim paveiktajiem darbiem, kā arī uzņemtu viņu par komandas goda biedru.  

 

Tikšanās laikā DnB NORD Vides Glābšanas komandas eksperts Māris Olte kopā ar komandas talismanu Nordiņu pasniedza Raimondam Vējonim komandas formas tērpu, lai jau 27. novembrī ministrs varētu pievienoties komandai, sakopjot Gaujas Nacionālā parka dabas taku pie Satezeles pilskalna.

 

„Man liels prieks kļūt par goda biedru komandā, kuras darbs balstīts uz dabas vērtību atrašanu un saglabāšanu,” saka vides ministrs. „Esmu pārliecināts, ka sadarbojoties mēs paveiksim daudz laba Latvijas vides aizsardzībā.”

 

Pēc komandas formas tērpa saņemšanas ministrs iemūžināja savu plaukstas nospiedumu kopā ar novēlējumu nākamajām paaudzēm akcijas „Vide mūsu rokās!” ietvaros. Pašlaik savus plaukstas nospiedumus un novēlējumus jau ir atstājuši 350 dabas draugi, tā apliecinot atbalstu DnB NORD Vides glābšanas komandas aktivitātēm un savu gatavību iesaistīties dabas glābšanā.

 

Māris Olte stāsta: „Kopš oktobra sākuma, kad komanda uzsāka savu darbību, mēs esam iepazinušies ar daudz jauniem un aktīviem jauniešiem. Un ar katru izglābto dabas dārgumu mēs uzzinām par arvien jauniem objektiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība, – tāpēc lielākais darbs vēl ir priekšā. Visur, kur viesojamies, bērni ar milzīgu prieku piedalās, uzdod jautājumus un klausās skolotājos, kurus atved krāsainais Vides glābšanas komandas autobuss. Ja kaut vienam no tiem 800 bērniem, kuri ir klausījušies mūsu lekcijas, galvā notiks pavērsiens no domāšanas par sevi uz domāšanu par vidi, darbam būs bijusi vērtība. Ar šiem pasākumiem mēs nebūt negribam zīmēties vai pārgudri pamācīt, bet gan iedrošināt, iedvesmot un dot ticību, ka arī ar čaklām rokām un bez milzīgas naudas čupas, mēs varam pāriet no ciešamās kārtas uz darāmo kārtu.”

 

DnB NORD Vides glābšanas komanda

Šī gada rudenī savu darbību uzsāka DnB NORD Vides glābšanas komanda, kas aktīvi apkopo informāciju par kritiskā stāvoklī esošiem vides objektiem visā Latvijā, lai veiktu to sakopšanu, saglabājot šos dabas brīnumus arī nākamajām paaudzēm.

 

DnB NORD Vides glābšanas komandas kodolu veido Latvijā labi pazīstami vides jautājumu eksperti – dabas pētnieks Māris Olte un atklātā sabiedriskā fonda „Dabas retumu krātuve” vadītājs un dabas pētnieks Guntis Eniņš. Šie speciālisti kopā ar videi draudzīga dzīvesveida aizstāvi Nordiņu un viņa draugiem apmeklē kritiskā stāvoklī esošos dabas objektus un veic to aprūpi.

 

Projekta ietvaros tiek arī īstenota akcija „Vide mūsu rokās!”, kuras laikā DnB NORD Vides glābšanas komanda ikvienā apmeklētajā vietā aicina cilvēkus atstāt novēlējumu nākamajām paaudzēm saistībā ar vides aizsardzību. Līdz ar novēlējumu cilvēki var atstāt arī savu plaukstas nospiedumu kā apliecinājumu tam, ka viņi gan apzinās - rūpes par vidi ir katra paša rokās, un ir gatavi sniegt arī savu ieguldījumu vides aizsardzībā. Visi plaukstu nospiedumi un novēlējumi tiek apkopoti projekta mājas lapā www.izglabsim.lv.

12 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.izglabsim.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt